Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Инфрачервен сензор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitko29
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 19:21    Заглавие: Инфрачервен сензор Отговорете с цитат

Здравейте,имам следният сензор Sharp IS471FE и имам няколко въпроса на който ще се радвам да отговорите:

Интеренсува ме може ли да подържа постояни 5 волта и когато да кажем се освети с инфрачервена светлина т.е има предмет пред него единият мотор да намали.

До колкото знам изхода на сензора е цифров което го прави съвместим и лесен за ползване с програматори.

До колкото знам трябва да съществуват импулси поне един за 1мс за да мога да задвижа серво.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 19:50    Заглавие: Re: Инфрачервен сензор Отговорете с цитат

mitko29 написа:
...Интеренсува ме може ли да подържа постояни 5 волта и когато да кажем се освети с инфрачервена светлина ....

Не, ако излъчваната IR светлина не е с определена честота.
Таблицата на втора стр., фиг.2 и параметрите tp (tw) които ти определят честотата в какви допустими граници може да бъде и коеф. на запълване.
Обикновенно има и други ограничения за продължителността на излъчването, т.е. трябва и да е модулирана тази честота (амплитудно).
Трябва да се прочете внимателно документа.
mitko29
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 20:47    Заглавие: Re: Инфрачервен сензор Отговорете с цитат

Аз не рабирам много от тези неща Shocked ако може да обясниш това което искам да направя е невъзможно така ли ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

По описания начин в първият ти пост - няма да стане.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети