| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobssy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2010 22:53 Заглавие: TV LG 21FS4RLX с шаси CW62B - Не работи захранането |
|
|
Здравейте ...
Нуждая се от малко помощ за ремонт на телевизор. Не съм телевизионен техник но имам малко понятие от електроника.
Проблема е следния.
На мой близък телевизора LG 21FS4RLX имаше пролем с вертикалната развивка ту събира картината ту я разширява...Забелязах че с потупване и изключване и включване работи нормално
Започнах да презапоявам всичко подозрително и наистина имаше няколко лоши спойки. Приятел ми помагаше и дършеше лампа над платката ... какво е човъркал не съм забелязъл но изпусна пинсета около захранването и излезе искра ... телевизора изобщо не пали вече...
1. Предпазителя е наред
2. Греца е наред
3. При включване от копчето на входа на Т802 има над 100v,
светодиода за захранване изобщо не свети
и няма никакви други признаци за живот ?
Моля помагайте как да се ориентирам и какво да измеря ?
Системен администратор съм и надцених възможностите си ...сързани с въпросното устройство.
Ако все пак се смили някой поне да ми даде насока много ще ми помогне .... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 2:47 Заглавие: |
|
|
И аз съм виждал компютри, но друг човек ми администрира сървъра.
Една проста сметка: Някой колега ще го оправи за час - два и това ще струва примерно 30 лв.
Ти може да копаеш цял ден. Може и да стане, а може и още автоголове и поразии да станат. За загубеният си ден примерно би получил 100 лв, от работата в която си специалист. В разлика се получава липса на тормоз и една нелоша сума в повече.
Така че като има кило брашно се дава на майстор. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
bobssy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
Знам .. пишман станах ... Не се хваля но съм добър в работата си и ако не се беше оплескал ремонта всичко щеше да е наред...
Препоръчайте ми някой моля около центъра или красна поляна и люлин ...Все пак тук се познавате а телевизора е на приятелско семейство и искам възможно най бързо да е готов ... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
bobssy Нов потребител

|