Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как мога да направя автоматично затваряне на ел. веригата?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mimisoffice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2010 16:38    Заглавие: Как мога да направя автоматично затваряне на ел. веригата? Отговорете с цитат

Здравейте!
Трябва ми устройство, което при подадено напрежение 5волта от един уред да изпраща към лаптоп през USB например, код на натиснат бутон от клавиатура. Като спре напрежението да изпрати, че е натиснат друг бутон от клавиатурата.

Значи, намерих такава схема, но е реализирано с ръчно копче. Тоест натискаш един бутон и праща "[" като го пуснеш все едно си татиснал "]" от клавиатурата.
Въпросът ми е КАК с какъв елемент на мястото може да се постигне желаният от мен резултат - при подадени 5волта да се задейства, при прекъснати да спира веригата??? Rolling Eyes

ето схемата:

Благодаря ви предварително! Wink Cool

Exclamation Arrow Коригирай си заглавието с нещо по-смислено Exclamation

Последната промяна е направена от mimisoffice на Нед Сеп 26, 2010 0:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2010 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Въпросът ми е КАК с какъв елемент на мястото може да се постигне желаният от мен резултат - при подадени 5волта да се задейства, при прекъснати да спира веригата???
Прост пример -реле за 5V с един нормално отворен контакт . Стига петте ти волта да имат поне 50мА товароспособност . Друг е въпроса дали имаш софтуера ,който трябва да е записан в контролерчето ATTiny ? Дано си наясно ,че това не работи с празен чип ,а от магазина ще го купиш точно такъв !
Върнете се в началото
mimisoffice
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2010 0:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, това предполагах, че се прави, но не съм много на ти с елемнтите в електрониката и реших да се посъветвам с експерти като вас! Мерси много! Cool Wink
А за чипа - да знам, то на празен чип няма да знае какво да прави! Wink Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети