|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2010 21:37 Заглавие: |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | Любимото на мен ми е "25 KV ток".
|
Повечето хора бъркат ток и напрежение. Мощността и ел.енергията също са пълна мъгла. Дори по БНТ вече говорят за цената на тока, а не за цената на ел.енергията. А като чуя за цената на "топлото", направо падам. Доста народ се научи да казва "наобратно". Преди години не беше така. "Обратно" изчерпва смисъла. Същото се отнася и за "впредвид", "напредвид". "Предвид" изчерпва смисъла. Проф. Мурдаров е засягал тези неща, но явно няма кой да го чуе. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2010 20:05 Заглавие: |
|
|
"Подсветка" също навлиза. Имаме си думата "осветяване". _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
9. Добавяне на "нещо" за което даден потребител се е сетил в последствие става с бутона , а не с писането на нов пост (особено в случаите когато няма други постове след последния му).
Осветяването е отгоре, с отразена светлина, а подсветката е отдолу, с преминаваща. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2010 23:28 Заглавие: |
|
|
Ох, не те разбирам. Защо осветяването да е с отразена светлина?
Ние виждаме отразената или директно идващата към нашите очи светлина. Например светещата лампа, слънцето. Но светлата стая и планетите ги виждаме осветени поради това, че светлинният източник ги е осветил. Тоест виждаме отразената от тях светлина. Коефициентът на отражение е равен на интензивността на отразената светлина към интензивността на падащата. Понякога имаме и пълно вътрешно отражение. Преминалата светлина през дадена оптична среда пък затихва заради поглъщането от средата. Интензитетът на преминалата светлина намалява експоненциално по з-на на Буге-Ламберт. Поглъщането зависи от дебелината на средата и от константата на веществото.
Интензитетът на падащата светлина е равен на сумата от интензитетите на отразената и на преминалата светлина. Това изразява з-на за запазване на енергията.
http://markishki.hit.bg/dictionary/O6.htm
http://markishki.hit.bg/dictionary/K8.htm _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 12:38 Заглавие: |
|
|
И за какво е всичкия този флуд? Уроци по физика ли ще се преподават?
Обясних ти че можеш да си осветяваш например мултицета, за да му виждаш показанието.
Докато при подсветка съответният обект е между окото и източника на светлина. Примерно някои мултицети имат такава "екстра" да се виждат нощно време, също и за "километражи" или автосвирки.
И не се прави че не разбираш какво значи "подсветка". Може и да е говорилня, но не е литературен форум. Между другото на доста участници им препоръчвам да се запознаят с част от т. 5
Думите и изреченията се разделят с интервал (space) - дългия клавиш отдолу. Същият се слага и след препинателни знаци като точка, запетая и т.н. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 12:50 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Де пък се набих и аз ... |
Да влиза следващия... :
Много флуууд ..по филолология. Ако има наказание ще си го понеса  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 13:48 Заглавие: |
|
|
Току-що чух "възхита" по радиото. Дразня се и от възкресените думи от миналото като "демек", "анджак", "школо", "даскали", "градоначалник", но вече със значение на кмет, а тя е означавала началник на цялата полиция в града и др. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Последната промяна е направена от vladi46 на Вто Сеп 28, 2010 1:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 17:09 Заглавие: |
|
|
| Е, ти както я подкара, вички тези хора на които това им е работата ще останат гладни. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 18:04 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Дразня се и от въскресените думи от миналото ... | Не ми е под ръка правописния речник, ама дали не се пише "възкресен" ?
И малко http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3290671 за разведряване. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 23:41 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | ... ама дали не се пише "възкресен" .... |
100% , защото произлиза от "въз-кръста" , или "на кръста" и т.н.
Това показва , че всички грешим и може би не бива да сме излишно крайни . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|