Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за свързване на малки соларни панели за зарядно.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kuber
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2010 15:45    Заглавие: Схема за свързване на малки соларни панели за зарядно. Отговорете с цитат

Ами моля предварително да извините невежеството ми, но от електротехника почти нищо не разбирам. Но си намерих 12 малки слънчеви панелчета и в главата ми се зароди идеята дали немога да си направя мобилно зарядно.

Първия ми проблем е че не знам точно какви са им параметрите знам само какви елементи зарежда всяко едно панелче. Едно слънчево панелче зарежда елемент от 1,2 волта 600/mah за 8 часа. Може би има точна формулка по която да видя колко ампера ми е един слънчев панел.

Другото проблемче в схемата е как да извлека максималния ампераж от 12 панела разбрах че това става с паралелно свързване но ползват ли се и някакви допълнителни елементи в схемата и какви бихте ми препоръчали.
Третия проблем е че искам устройството да го направя да зарежда няколко вида елементи като волтаж 1,2 – 3,7 или 12 волта. Това до колкото разбрах ставало с последователното свързване, незнам има ли възможност за комбинирана схема така че да постигна двата ефекта и да е достатъчно разчупена за да сменям волтажа.

Май искам много, но ако ме светнете кое до колко е възможно и как да стане ще съм безкрайно благодарен.
Безкрайно ви благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2010 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз не съм много в час, но намерих тази статия на първо търсене.
http://rf.atnn.ru/s6/pit-zaku.html
Може пък да получиш първи представи.
kuber
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2010 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

На първо време много благодаря Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети