| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 11:39 Заглавие: Монитор SAMSUNG SYNCMASTER 755DFX разтегната картина. |
|
|
Имам проблем с монитор SAMSUNG SYNCMASTER 755DFX.
От снощи му се извиха в полукръг лявата и дясната страна.Все едно от менюто съм го настроил така,но не съм.Пробвах да го настройвам от менюто но не става,въобще не реагира.Всичко работи в менюто освен оразмеряването по ширина и извиването на ъглите(незнам как да го нарека.)Всичко стана след като промених 2 пъти резолюциата на една игрица.Гледах го отвъртре за нещо изгоряло или разпоено,но няма.Извадих и поставих всички кабели на ново но без ефект.Ресетнах настройките на монитора с фабричните,но същата работа.
Искам да знам ако е някой чарк,който трябва да го търся из платката и да го сменям,направо на боклука,защото един втора ръка струва 20лв а той ремонта ще му излезе по скъп.
Коригирай си заглавието с нещо по-смислено
Последната промяна е направена от milev на Вто Сеп 28, 2010 15:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 15:16 Заглавие: |
|
|
Айде да не е точно 20 лева един втора ръка монитор.  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 15:55 Заглавие: |
|
|
Има един неелектролитен кондензатор 4.7 mf. на 100v/от къде ще го намериш не знам/ близо до тхо,смени първо него и после провери транзисторите в стъпалото за пинкорекция. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 14:34 Заглавие: |
|
|
Днеска огледах по-обстойно платка и случайно бутнах един транзистор IRF740A.Беше разпоен,самите спойки бяха отлепени отдолу и затова не се виждат отгоре.Запоих го но без резултат,картината си беше същата.
Свалих го да го проверя и ми показваше от 20-100ом в за висимост на кой крак с кой ще меря.
Не намерих неелектролитен кондензатор 4,7 100в,два по 3,3 на 250в и един 2,2 450в.
Прилагам снимки и схема на платката.
Снимките и схемата са в архива понеже незнам как да ги атачна тука по отделно. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 22:34 Заглавие: |
|
|
| Еми не,но нямам друг, с който да го сменя днеска,утре ще го сменям. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 12:38 Заглавие: |
|
|
| Смених го но пак същата работа. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 12:49 Заглавие: |
|
|
Той ремонта се свежда и до измерване на това-онова,а не само до поголовното сменяне на чаркове наляво и надясно...А ако чакаш някой да ти посочи "смени това и това и ще стане"-още доста има да си чакаш.На сервиз явно нямаш желание да го откараш-така е прежали 20лв. за друг. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 11:31 Заглавие: |
|
|
Eми в гаража да събира прахоляк.Аз и без това нищо не разбирам от монитори.  |
|