| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 19:14 Заглавие: Търся схема на ТV JVC AV-K14T chassis неизвестно |
|
|
Търся схема на ТV JVC AV-K14T.
Tелевизорът е изтърван, в резултат на което кинескопът е счупен. Всичко останало май работи.
Параметри:
кинескоп 14" Toshiba A34JFQ90X, 7 пина + един отделно до тях.
На процесора пише:
JVC CL BASIC V01
M37212M6-109SP
Вече изтеглих datasheet на този процесор.
Има и друг голям чип TB1226BN
Разпознаваемите етикети по шасито са 2, съотв.:
AVK14T-1
SCL-1015A
Имам 2 кинескопа от монитор, съотв.
M36KUM35X02 Samsung - 10 пина
M34JUQ23XX278 NEC - 9 пина
Не мога да намеря кой пин за какво е на нито един от кинескопите.
Имам молба ако може да ми се помогне в която и да е посока:
1. Схема на шасито. Ще търся допълнително инфо по него ако дадете насоки.
2. Схема на пинове на някой от кинескопите. На оригиналния електронния прожектор може да се разгледа и разпознаят електродите.
3. 14" Кинескоп със съвместими параметри от някой безнадежден ТВ на поносима цена. Около 15 инча е, 7+1 пина. В момента съм в Русе.
пощата ми е:
ppetrov76 at gmail.com
Последната промяна е направена от Rabin на Вто Сеп 28, 2010 19:52; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 19:29 Заглавие: |
|
|
| 14 инчови кинескопи валяло. Сложи си му нормален с мониторен няма да стане. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 19:47 Заглавие: |
|
|
| Chas.CL |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 19:48 Заглавие: Re: Търся схема на ТV JVC AV-K14T chassis неизвестно |
|
|
| Rabin написа: | | Не мога да намеря кой пин за какво е на нито един от кинескопите. |
Тогава няма и какво да ровиш където не ти е работата.И кво си мислиш-че ще свалиш стария,ще сложиш новия и айде готово.Ами геометрия Тя тая работа е като оная работа-вадиш,мушкаш и готово. Ти изводите на кинескопа не можеш да разпознаеш,ама си тръгнал кинескопи да присаждаш....
| Цитат: | A34JFQ90X,
M36KUM35X02 Samsung - 10 пина
|
И като как ще сложиш кинескоп 36санта на мястото на 34см. Чисто механично,оставяйки настрана че са от монитори.
Насочи се с телевизора към техник,или още по-добре имайки впредвид състоянието му-към контейнер. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
Ремонтирал съм десетки телевизори, да не кажа стотици. Изоставих занаята от 10-тина г. Електродите мога да разпозная, но на здравите - не. Чисто механично ще изрежа кутията като стой та гледай. Ако и развивките да не могат да се разпънат на 36 см.
За геометрията ми е ясно. Ако се смени с отклонението - би трябвало да не е особен проблем. Просто имам желание да възстановя телевизора. Най-лесно ще е със съвместим кинескоп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 20:00 Заглавие: |
|
|
Много ми е интересно що за телевизионен техник не може да разпознае изводите на един кинескоп гледайки само свързването им.
Още по-интересно ми е що за телевизионен техник не знае името на фокусиращия електрод та се налага да го нарича
| Цитат: | | един отделно до тях. |
Май ще да си изоставил занаята преди доста повече от 10 години-така като гледам ще да е било в годините още преди изобретяването на телевизора.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 20:05 Заглавие: |
|
|
По форумите така се прави, ако искаш да ти помогнат! Ще отнесеш 10 кила подигравки от старите, ама може и да цъфне схема от нейде.
И да, знам, че е фокус. Но гледайки платката - освен отоплението - друго не ща и да знам как се определя. Пък за цял кинескоп ще съм благодарен да кажеш как става да определиш пиновете. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 20:19 Заглавие: |
|
|
| Rabin написа: | | ама може и да цъфне схема от нейде. |
Тя схема е цъфнала още в третия пост.Сега че тебе те мързи да си мръднеш пръстчето да си я свалиш-проблема си е твой.
| Rabin написа: | | Пък за цял кинескоп ще съм благодарен да кажеш как става да определиш пиновете. |
Да бе да,ей сегае.Така като ме гледаш да ти приличам на начален учител по телевизионна техника?
Като не са ти ясни елементарни неща-има учебници и книги.
Айде стига толкоз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|