| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 17:40 Заглавие: Пералня SILTAL SLS 40 XT -върти бавно на центрофуга |
|
|
Здравейте. Днес ми се прецака пералнята. Жената я пуснала, прала е нормално но не е центрофужила. Викам си сигурно е помпата. Да, ама не.
Изхвърля водата и почва да върти за центрофуженето, ама много бавно.
Сменил съм кондензатора с нов, изчистих тръбичката която свързва казана с пресостата. Имаше доста мизерия, а и последно време пълнеше много вода, та добре че го отворих и него. Пресостата превключва нормално,мерих го с мултицета. Някой ако има други идеи да казва, че направо ми се разката фамилията.
Всъщност, мотора как си вдига оборотите за центрофугата ?
Пералнята няма никаква електроника. Програматора е механичен - с моторче на задната част.
Незнам как са намотките на мотора, за да ги измеря. Излизат 5 жици от него и са на една букса.
Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 20:38 Заглавие: |
|
|
Ключа S7 е за без центрофуга . Провери по неговата верига дали е наред когато трябва да върви центрофугирането . _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 21:21 Заглавие: |
|
|
Моята има за половин пране, а не да спира центрофугата. Освен това тя върти, но много бавно. Затова попитах как се увеличават оборотите по принцип на тея кошници, при положение, че няма никаква електроника.
емооме, тези линкове ги гледах още преди да пусна темата, но от дадената схема не се разбира как са намотките на мотора, за да ги измеря. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 22:05 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: |
емооме, тези линкове ги гледах.... |
Да не те засегна нещо... Бая народ гледа (и има възможност да гледа ) схеми. Но в случая трябва да се знае малко за електродвигатели. И например една ПЕРЛА-04; 05 . Поне принцип на работа, за да можеш да определиш дали двигателя е изправен. Няма как да знам омическите съпротивления на намотките, но със сигурност Електротехник би могъл да определи => изправен, неизправен
emoome |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2010 22:22 Заглавие: |
|
|
Не се сърдя. Нама как да знам всичко, то иначе нямаше да питам.
А, иначе имах предвид не омическото съпротивление на намотките, а това кой номер (от схемата) с кой е примерно работната кой е пусковата и т. н.
Пример : 1 и 3 са пускова , 5 и 6 са работна за това питах |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2010 21:49 Заглавие: |
|
|
Колега не знам какво си гледал , но ето ти схема която намерих с чичо Гугъл http://www.tehcomservis.com/forum/uploads/att-44154c35a0a66L048.gif . _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2010 0:12 Заглавие: |
|
|
напиши по колко ома е съпротивлението межу изводите,пък може и да ги отгатнем _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
росен попов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2010 21:44 Заглавие: |
|
|
Пепи, точно тази схема гледах. Ама не ми стана ясно намотките между кои номера са. И изобщо как, аджеба се повишават оборотите при центрофуга ?
Росене, буксата е така , както на снимката. Ама не се виждат надписите на цветовете на кабелите. Утре ще видя как са при мене и ще пиша. |
|
|
 |
|