| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
latemakiato Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 13:40 Заглавие: |
|
|
И аз  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 14:03 Заглавие: |
|
|
Аз имам от по- големите, с двете скорости, не е ударна, но ми изгоря статора - при навиването му на едно място намотката е била много близо до сърцевината и понеже аз я правех на "ударна" от ударите като е опирала намотката в сърцевината и се прокъсала, после късо и "бам". Иначе я ползвах около 12-13 години. Купих я в началото на "прехода"  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 15:37 Заглавие: |
|
|
Ето ти табелката на дрелката
Желазна машинка само да може да говори Тормозил съм я да бърка лепило за плочки, да завива винтове в дърво, шлайфане с четка и шкурки и други не свойствени работи, въпреки които си работи вече 25 години даже е с оригиналните четки. На етикета пише стомана ф10 и такъв си беше оригиналния патроник който заяждаше. Смених го с ф13 и си дупчи с свредло 13мм в плътно желязо, без проблем. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 15:43 Заглавие: |
|
|
| И аз имам такава, маалко и са височки оборотите за ръчна дрелка, все ще и слагам едно регулиране на оборотите, обаче като си свърша работата с нея и забравям, докато ми потрябва следващия път. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 16:38 Заглавие: |
|
|
| Имам я същата. Безотказна е! Не е отваряна. Купувана е някъде в началото на 80 - те. Струваше 60 лв. ... Не бих я продал дори и за същата цена! |
|
|
 |
007 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 9:45 Заглавие: |
|
|
УПМ2 16 на елтос мисля че първите са излезнали през 78-ма или нещо такова... няма нито статори нито ротори за тях а като изпердаши ротора например се сменя с такъв от БУР 150 мисля че беше модела ще видя тука и ще пиша пак. СМеня се и едно зъбно колело и машината продължава. _________________ 007 |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2010 14:26 Заглавие: |
|
|
| Малко е стара темата, но искам да изразя възхищението си от качеството на някои български уреди от 80-те години. Дрелката, която споменавам в предния си пост в тази тема най после се повреди. Обаче се оказа прекъснат шнур, смених го и все така продължава да работи без проблеми. От вътрешната страна на капака имаше етикет с дата на производство - 1978 година! Купувана е на старо около 1982-4 година и до сега не се е налагало ремонт. А що тормоз е видяла... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2010 15:09 Заглавие: |
|
|
У дома и ние имаме две дрелки едната е Б8П шлосерска, дръжката е цяла има тиристорен регулатор и е 800 оборота.
Другата е като тая беше УПМ нещо такова и беше без регулатор но с две скорости едната 1500 другата 3100 оборота не помня точно че не е пред мен, тя е и ударна и беше дори в дървен куфар със комплект циркуляр и други джунджурии. Даже имахме и оделно купена приставка ракетка, към нея слагаш малък диск и става за рязане на по-тънки железа. Това което сме им сменяли са патронниците. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2010 7:31 Заглавие: |
|
|
Продавай я.ЩЕ ТЕ НАДЖИВЕЕ!!!  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|