| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2010 14:58 Заглавие: TV BLAUPUNKT шаси CUC4511 -проблем с звука |
|
|
Здравейте!
След смяна на ТХО и BU508A,процесор SDA2083-A14 с SDA2083-A15 и памет SDA2526-2 с 24C16 /празна/ ,телевизора заработи но без звук.Намерих и поставих SDA2083-A14/свалян/,след което звука на 5.5 се появява но 10 секунди след превключване на програма.
А звук на 6.5 няма /има приставка с която преди е работил/.
Сменях TDA6611 но без резултат.
Моля за помощ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2010 15:07 Заглавие: |
|
|
Първо такива процесори няма.Има A014 и A015.
Второ с 015 малко трудно ще тръгне без да му смениш и платката за звука с такава с TY/MC.
Трето-що не си сложиш оригинална памет Или просто да изтриеш старата,ако е здрава
Четвърто-що не разкараш стендбай секцията на ключа
Пето-що не пробваш с друга TDA4482 (имам на склад ако нямаш) _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2010 16:34 Заглавие: |
|
|
Разликата между двата процесора е в платката звук, която управляват. Единият е за 6200, другият за TY
И си мисля че каскадата ти е сцепена и оттам всичките дефекти. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2010 16:46 Заглавие: |
|
|
Филипов,бъркаш ги-това е по-новото шаси и е само с ТХО.Модерна работа-едното е на 24години,а другото само на двайсе. Няма каскада и TDA6200.Звука е със TDA6610/11 за A014 или TY4501x/MC44130 за A015.
http://img223.imageshack.us/img223/3342/cuc4400hf2.jpg е тва е неговото(само че снимката е на моно версията). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 22:13 Заглавие: |
|
|
Оказа се че просто трябва дъмп, ама кой да гледа.
А иначе и с 24C16 вместо SDA2526-2 работи,не пречи че е поголяма.
Благодаря на отзовалите се ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 23:25 Заглавие: |
|
|
| PENEV написа: | | Оказа се че просто трябва дъмп |
Да бе да. Не един,пет дъмпа му трябват.И на BG звук имаше(макар и със закъснение),на DK-нямаше, въпреки че има приставка и с дъмпа и това нещо се оправи.
Тоя форум верно много пропадна.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 13:47 Заглавие: |
|
|
Божилов,Вие сте страхотен човек.Наистина на колегата Пенев се оказа дъмпа.Аз лично му писах паметите. И аз не мога си обясня аномалиите за звука заради един дъмп.Ма така се оказа. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 14:03 Заглавие: |
|
|
Телевизора си работи прекрасно с празна памет.Изпробвано е стотици пъти.Форума все пак е технически и място за мистицизми няма.А във тази памет не се съхранява нищо,което да има каквото и да е общо със звука на телевизора-всичко което има вътре са запаметенните стойности на програми, оперативни настройки,от коя позиция да тръгва и прочие потребителски глупости.
Част от тези телевизори имат превключване на стандартите с бутон от предния панел.Ако той не знае как се управлява телевизора-отделен въпрос.Но това и не се вързва с описаните симптоми.
Другата вероятност е процесора да се шашка от това че паметта не е оригиналната.Което също е нещо нормално за тези процесори.Но това пък не се вързва с това му твърдение-
| Цитат: | | А иначе и с 24C16 вместо SDA2526-2 работи,не пречи че е поголяма. |
При всички положения обаче поднесената като краен резултат информация и изводите от нея са меко казано неверни.Това с DK звука пък-да не говорим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 14:12 Заглавие: |
|
|
Не знам не споря.Наистина и на двете памети качих един и същи дъмп и с двете си работи без проблем.В началото колегата ме пита дали трябва да тръгне с празна памет и аз му отговорих категорично да. Наистина и аз не го проомявам но ефекта го видях с очите си. Знам ли може да има нещо което и аз несаобразявям.Особенно па с ДК стандарта не мога си го обясня защото е с платка звук. Да обаче факт. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 14:24 Заглавие: |
|
|
| velo написа: | | Наистина и на двете памети качих един и същи дъмп и с двете си работи без проблем. |
Няма как да стане това което описваш.Дори и да я измъкнеш въобще паметта-като настроиш програма звук пак ще си има. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|