Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТХО от 100Hz TV, 30017521 - твърде голям ток при измерване.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 15:14    Заглавие: ТХО от 100Hz TV, 30017521 - твърде голям ток при измерване. Отговорете с цитат

30017521 е номера на ТХО от лепенката. Меря го с уреда за ТХО и ми дава 240 милиампера. Тока на уреда ми, при окъсени крокодилчета е 265 милиампера. Странно ми е, че имам добра искра от високото. Мерих от друг 100 херцов телевизор ТХО (от два различни в интерес на истината), и ми даде не повече от 40-50 милиампера.

Някаква идея защо изобщо ми дава искра при положение, че толкова претоварва?

Някой от колегите, които правиха уреда за ТХО, мерил ли е ТХО на 100 херцов телевизор, и ако го е мерил ще сподели ли какъв ток е измерил?

пп. Осцилограмите ще ги гледам след малко.

ппп. По преценка на модераторите, нека темата бъде изтрита или заключена, ако се сметне за неподходяща.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Заеби ги тия мереници,а по-добре кажи какъв е проблема на телевизора.Въпреки че специално за това ТХО щом си тръгнал да се съмняваш в него най-вероятно си е и заминало.Имам постоянно на склад и на ден продавам по 4-5 бройки. Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

При извеждане от стенд бай, захранването кляка с поне 20 волта, звука не е нормален (пищи) и тук вече не си спомням дали телевизора изключваше, или аз го спирах, но със сигурност не заработваше.

Ти ми метни цена на бележки, но ми е интересно дали някой от колегите е мерил ТХО на 100 херцов, на уреда за 50 херцов, и какъв ток е измерил, така че ако с темата не нарушавам нещо, остави я.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
При извеждане от стенд бай, захранването кляка с поне 20 волта, звука не е нормален (пищи) и тук вече не си спомням дали телевизора изключваше, или аз го спирах, но със сигурност не заработваше.

И демек си имаш баш типичните симптоми за ТХО в 11AK52/53.Цена ти е метната на ЛС.
А темата не нарушава с нищо правилата,споко.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2010 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов... твоето ТХО дава около 80 милиампера на същата установка. Темата може да се счита за приключена. Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети