Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за TV NEO TV-1423 chassis неизвестно

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
KIanev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2010 14:47    Заглавие: Схема за TV NEO TV-1423 chassis неизвестно Отговорете с цитат

Здравейте,колеги!
Не можах да намеря нищо в нета,затова търся помощ от вас. Има надпис на шасито TH-2128F 2.PCB. Извинявам се незнам дали това е шасито.
Състав на шасито:
LA76936Y 7N-59J3
LA78040
GK7510XU
Благодаря предварително!
[email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2010 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Това няма ли да помогне
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/40347/CHINA_TV-1400SB.html
KIanev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 14:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за линка. Шасито визуално е същото, липсват ми 12в. а от там и 5в. схемата е изпълнена с транзистор D882 а не както в схемите с 7812, не открих кой управлява транзистора и ценер които да ги стабилизира. ако ниакои се е сблъсквал с такава схема нека ми я изпрати. Благодаря
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Не даваш пълен състав Exclamation , според провилата, които може да прочетеш, ако не си > http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=27752 . Това само би било от помощ за самия теб.
2.
Цитат:
Шасито визуално е същото
Кое с кое сравняваш ? Аз поне не виждам.
3. Може да се помъчиш с търсене във форума и обменника с LA769* и *2128* . Има какво да се види.
4.
Цитат:
...D882 а не както в схемите с 7812....

D882 до тук е нищо повече от некъФ си транзистор . Когато се напише в каква верига участва и неговия номер на шасито, тогава е нещо по което може да се разсъждава. Кои са тия схеми?
5. Като няма схема с листче и моливче се рисуват верижките от 30-то краче на процесора (power) нататък Idea Имам подобно шаси в момента и бих могъл да ти помогна с едно-друго, но зависи от тебе
6. Гатанка GK7510XU - що е то ?
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Качих това чудо
Това е последната схема която ми е попаднала в кашон с някое NEO.
Искам да кажа на всички колеги нещо. Никога не търсете схема на такъв телевизор по някакъв номер. 1423 не се сещам колко разновидности има.
Освен това, схемите които вървят с телевизорите никога не отговарят. Трябва да има някаква китайска схема, ама че процесора е TDA93xx или някакъв друг-няма значение.
Искам да обърнете внимание на тая схема. Как се формират напреженията B6 и B7. По два начина. Ама никъде не е очертано, че едното е опция на другото. Може и вака и така. В тая схема става едновременно(китайска му работа) . Ценера за 12V е отбелязан като 8.7V. Ама със звездичка. След него 11V ама пак със звездичка. Сиреч, може да е 8v, ама може и 12 ако толкова ни трябва.
Принципа на работа на това захранване е ясен. Само извода на процесора за включване и изключване може да не съвпада.
Много дълго стана, ама ще допиша личните си наблюдения.
На тая платка се вижда, как може да поставиш 7812 и как става с транзистор и ценер. Оставено е място и за двата начина.
И друго само да спомена. Сбърква им се паметта и не тръгват.
За тоя процесор специално, първо пробвай с дъмп.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 7:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Да шашкат се и пишат разни глупости в паметта.Както каза и Митко първо махаш паметта и го пускаш.Ако изкара високо и ти изпише на екрана че има проблем с паметта записваш чипа и го ръгаш обратно Very Happy
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 7:07    Заглавие: Отговорете с цитат

И задължително нова памет, според скромния ми опит, щото после пак така... Cool
pp Интересно!
mitachi написа:
Качих това чудо

Същата схема се подвизава в Нета от няколко дни под името SAMSUNG KLX-S11Z . Модел ли е? Шаси ли е? -знае Господ и китайците Very Happy
Върнете се в началото
KIanev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за допуснатите неточности, не написах че не влиза в стенбай режим не свети и диода отпред, напрежения след трафа и диодите имам 110в, 25в,15в и т.н. но незнам какви трябва да бъдат. D882 е там където трябва да е 7812 гледам по аналогични схеми . На изхода на транзистора нямам нищо т.е. 1,5в и от там се подава на 7805 това е в захранването,паметта е 24C08А, а GK7510XU е моя грешка комутатор е и е HEF4053ВЕ. Проблема е, че нямам 5в и напрежението незнам колко е след транзистора D882 на колектора имам 14,9в. при всички случаи е над 6 но колко. Благодаря на всички които пишат .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети