|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 20:58 Заглавие: |
|
|
Мерси, а тези които са за двупосочна връзка защо не стават за дстанционно и по какво да различавам едните от другите, нали и двете се включват в ИР порта а също и двете са с еден и същ елемент (не знам как точно се кава този елемент) - TFDS4500?
Вече взех нахален да стававм май  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 04, 2004 5:36 Заглавие: За IR и IRDA |
|
|
Не е точно така ще се опитам да го обясня още веднъж:
IR са еднопосочни ,включват се на COM порта и използват за приемник стандартен фотоприемник от телевизор с три пина/продават ги навсякъде/ и честотната им лента е тясна.Действат обаче до 3-4 м.
IRDA са двупосочни,включват се на 5 пинов едноредов щифтов съединител на дънната платка/не всички обаче го имат/,има широка лента/до 120 KHz/ и са по-скъпи. Могат да се намерят или в Транселектроникс или да се поръчат по каталога на Farnell от Комет електроникс.Най -големия им недостатък е ,че работят на много малко разстояние от излъчвателя -до 50 см.
Може би е възможно да се ползува IRDA за ДУ но не знам дали има софтуер за това аз самия съм правил ДУ със IR и PIC12C509 ,както и IRDA със TDFU4505 това е-и двете работеха ,но само по своето предназначение. Оттук нататък ви оставям да си решите какво ще правите и да търсите още информация за комбинираното ползване на IRDA . Вижте тук има софтуер за това нарича се FURBY.exe ама все пак ДУ на 50 см!!!? http://www.veg.nildram.co.uk/furby.htm[/u] |
|
|
 |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 04, 2004 14:19 Заглавие: |
|
|
Най накрая разбрах . Мерси. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|