Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Малко помощ за по-особено реотанче

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
manko123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 15:36    Заглавие: Малко помощ за по-особено реотанче Отговорете с цитат

Здравейте,
Колата я карам с метанов инжекцион и проблема ми е че минималната температура за превключване от програмата за настройка на уредбата не мога да я сваля под 20 градуса. Просто така е направено. Но сега като захладня колата върви повече на бензин докато загрее водата над 20 градуса. И аз като карам предимно градско- сутрин ида на работа 2-3 км, тя тъкмо загрее и аз стигна и до вечерта изстине и пак се прибера на бензин.
Та като не мога софтуерно да сваля температурата си мисля да излъжа температурния датчик като го нагрея с някакво реотанче или по електронен начин чрез кабелите ако може да стане. Настройката чрез програмата непозволява да пали директно на метан. Ето снимка какво представлява датчика, едно бронзово шестограмче.

За това че така производителя бил предвидил и че можело да се съсипе, няма такова нещо, може да си работи изпаритела и на студено. Преди имах обикновенна уредба и си палех на бензин и веднага превключвах на метан и си вървеше без проблем. Метана може да работи на доста по ниски температури, не е като пропан бутана.
Та за това се сетих тук да пиша, тука по-се разбира от това как да го направя.
Мерси предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

загрей колата докато ти включи метана и после премери съпротивлението на датчика и го замени с постоянен резистор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
manko123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

А какво ще стане като го заменя с такъв. ще се получава ли информация за температурата към компа на газовата след като загрее. Защото си мисля че има значение температурата на изпаритела за работата на газовата. На мен първоначално само ми трябва да го излъжа че температурата е над 20 гр. Даже веднъж като не ми бяха свързали маркучите от водата правилно и не течеше вода като съм пуснал парното, а аз тогава го пуснах след като е загряла и си работи на метан. И после като съм пуснал парното водата е спряла и температурата паднала под 20 гр. но като веднъж е превключила на метан и работи не се връща към бензин ако не я угася или превключа ръчно.
Тъй че ако само първоначално по някакъв начин и дам че е над 20 гр и после си отчита нормално, по ниската температура няма да е проблем за малко време. Тя ше загрее след 5 мин.
А какво представлява тоя резистор? кажи модел ли там да знам какво да купя. или то омовете като му премеря и сигурно такова трябва да търся, но само това ли се гледа съпротивлението
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

manko123 написа:
Здравейте,
Колата я карам с метанов инжекцион и проблема ми е че минималната температура за превключване от програмата за настройка на уредбата не мога да я сваля под 20 градуса.

Това не ти е проблем а благодари на производителя че е заложил това ограничение да не взривиш автомобила си.

manko123 написа:

Та като не мога софтуерно да сваля температурата си мисля да излъжа температурния датчик като го нагрея с някакво реотанче или по електронен начин чрез кабелите ако може да стане. Настройката чрез програмата непозволява да пали директно на метан.

Е така със сигурност ще успееш да я подпалиш. Ще вкараш течна фаза в горивната система ще запали за момент, ще изминеш 2 метра и ще огасне. ще врътнеш още 2-3 пъти стартера а той не е безискров, ще детонира изпарената вторично газ и ще останеш без автомобил в най добрия случай! Каквото се случи точно оази вечер на 20 метра от моя автомобил. Можеш да провериш в сводките на пожарната, Варна квартал Младост.

Имай предвид че разликата между обикновенна и твоята уредба е огромна и подобни вандалски идеи водят до огромни щети. Ако не беше изминал юнака спасителните 2 мерта сега щяха да са изгорели минимум 3 автомобила! Направи си простата кръчмарска сметка колко ще спестиш и колко струва автомобила ти а може покрай него и да пострадат и други?

ivanovbg Кто даваш подобни съвети размърдваш ли си поне малко мозъчето защо производителя е наложил такова ограничение?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
manko123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2010 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров написа:

Имай предвид че разликата между обикновенна и твоята уредба е огромна

r\и кое е огромната разлика че не мога да се сетя???
разликата е че се вкарва газ на всеки цилиндър поотделно, принципа на работа е един и същ. Аз как цяла зима съм карал директно на метан и колко бакшиши знам които въобще нямат бензинова помпа...
Върнете се в началото
manko123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2010 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров написа:
Каквото се случи точно оази вечер на 20 метра от моя автомобил. Можеш да провериш в сводките на пожарната, Варна квартал Младост.

Оная кола сигурно е била на пропан бутан, за него е верно че замръзва и не може да работи както трябва, но на метан е различно, поне се поинтересувай малко за газовите преди да даваш съвет за тях и изказвания, ти карал ли си на газ/метан някога кола? Или си джиткаш пушливото дизелчето там...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2010 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

manko123, хайде малко по-кротко Exclamation
И следващия път бъди така добър да се запознаеш с правилата на форума.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети