| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 19:19 Заглавие: |
|
|
Извиняваи, (има запетая), ...някъкви, възстановят, ... запетаи, ...малки-големи букви . Като си такъв професор що не пишеш по-грамотно , А  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pukal Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 19:12 Заглавие: Re: Продавам мощни контролери за CNC машини |
|
|
| Цитат: | | Контролерите работят 30 волта и до 50 Ампера пиков ток ,максимална постоянна мощност 50 вата. | Какво значат на практика тези 50 вата?
| Цитат: | | Светлинна индикация за режимите step-dir с възможност за работа в режими стъпка и полустъпка . | А драйверите имат ли стъпка и полустъпка и ако да, как се превключва между двата режима?
Това, че се налага външно захранване, външни резистори, релета и др., според мен донякъде обезсмисля кутията. Възможно ли е да се купи електрониката без кутия и на каква цена?
Извинявам се, ако задавам глупави въпроси. |
|
|
 |
emoxristov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 19:16 Заглавие: ре |
|
|
| Стъпката и полустъпката могат да се настройват от джъмпер и от софтуера.Цената на кутията ,буксите и охлаждащият вентилатор е 20 лева може да се поръчате контролер и без тях.Въпросите ти не са глупави. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 19:43 Заглавие: |
|
|
| Може ли и аз да задам едно въпросче. Какво означава в заглавието на темата - мощни? 50 вата мощен ли е? Как тогава да наречем контролери които управляват двигатели от порядъка на 1-2 киловата? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 8:52 Заглавие: ре |
|
|
| Като гледам в България повече се предлагат контролери който са до максимум 4 ампера на рамо.А този който предлагам е максимум 50 ампера и за това е мощен.А за инфо на колегата преди месец поправях една машина с доста големи мотори WEEKE CNC но там един драйвер за ос е от порядъка на 2000 евро. |
|
|
 |
pukal Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 9:53 Заглавие: |
|
|
Разбрах, че драйверите имат джъмпер за превключване на полустъпка, както и че електрониката може да се закупи без кутия. Не разбрах само какво значат тези 50 вата. Ако се включи мотор 30V 50A това не прави ли 1500W? А 50W не е ли мотор 30V 1.7А максимум? | Цитат: | Контролера е тестван на мотори 12 волта и 1.5 ампера на рамо и на мотори 24 валта и 3.9 ампера.
| При положение, че мотора 24V 3.9A е 93W, а контролера - 50W, двигателят няма ли да работи с почти половината от реалната си мощност? Къде греша?
Съжалявам, че задавам въпроса си повторно, но наистина се затруднявам и не мога да разбера за мотори с какви параметри е подходящ този драйвер. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 11:08 Заглавие: ре |
|
|
| Може би грешно съм се изразил ,мощност на разсейване около 50 вата. |
|
|
 |
pukal Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 11:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ...максимална постоянна мощност 50 вата. |
| Цитат: | | ...мощност на разсейване около 50 вата. |
Съвсем се обърках. Явно нямам нужните познания и ще трябва да си поръчам от eBay комплект драйвери и мотори, та да съм сигурен, че ще си пасват. Успех! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 11:43 Заглавие: Re: ре |
|
|
| emoxristov написа: | | .... този който предлагам е максимум 50 ампера и за това е мощен... | Нищо лично, не мисли че се заяждам, ама ти само от тока ли определяш мощността?!?По-добре си поправи заглавието, успех с продажбите!
П.П. И аз съм поддържал наистина мощни контролери, за постояннотокови машини от порядъка на 50-100 kW. За цени няма да говоря, било е преди години. Елементната база сега е друга, но физичните закони са си същите. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 13:35 Заглавие: |
|
|
| pamporov, човекът говори за контролери за стъпкови двигатели. Твоите 100 kW мотори едва ли са били стъпкови. |
|
|
 |
|