| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tihogr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 0:27 Заглавие: евтин вариант за гледане на свободни телевизии |
|
|
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате някакъв евтин такъв вариант за гледане на некодирани български и чужди телевизии, както и ефирните български. Идеята ми е с еднократна сума да се гледа нещо повече от това, което може да се хване с турска антена с усилвател от тези с 5 транзистора мисля, че се водят.
Не говорим за Булсатком и т.н., където са с месечен абонамент.
Значи става въпрос за Северозападна България и там се хващат много сръбски програми, дори и канал 1 е малко лоша, про бг също.
Питането ми е дали има някакви антени по-мощни от тези турските, че да се хванат въпросните програми по-добре, пък и ако излезе нещо друго като румънска, сръбска и т.н. или пък другия вариант някаква сателитна офсетова 80-110 см. примерно TRIAX (какъв приемник ще ми трябва понеже телевизора си е от старите с кинескоп) и какво ще се хваща с такава сателитна горе долу. Препоръчайте марки и конкретни модели понеже не съм много в час и не разполагам с необходимото време за да се поровя по-обстойно в сателитните форуми.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 21:07 Заглавие: |
|
|
| Eдна логопедична антена качествени 75ома коаксиални кабели и евентуално антенен усилвател след нея (някои от турските антени с усилвател имат вход за външна антена може да ползваш него) аз препоръчвам http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=78-201-37&lng=eng защото имам наблюдения върху тях и не са никак лоши за домашно ползване (дори в кабеларките ги ползват за локални усилватели на места, където не достига сигнала от магистралните и субмагистрални усилватели) но са сравнително скъпи.. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2010 21:31 Заглавие: |
|
|
| Fender_str написа: | | Eдна логопедична антена качествени 75ома коаксиални кабели и евентуално антенен усилвател след нея .... |
Както каза колегата - наблегни на добра антена . Усилвателите се правят до 30-32 dB усилване , не защото не може повече , а защото няма смисъл . Усилвателя усилва сигнала , но и шума . Освен това влошава съотношението сигнал/шум , заради собствения си шум .
Ако не си в някоя котловина с много препятствия наоколо (скали , баири ) може да подобриш доста приемането си .
Но добрата антена е силно насочена , което си е проблем - ще хващаш едно , но ще загубиш тотално друго ... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 8:47 Заглавие: |
|
|
| Fender_str написа: | | Eдна логопедична антена ... |
Не беше ли логопериодична  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 11:17 Заглавие: |
|
|
| До края на тази година ( а може и в началото на другата ) се очаква старта на ефирната цифрова телевизия. Тогава в ефира ще има доста повече ТВ канали от сега. Ти не пишеш от къде си за да се предположи ще имаш ли добро покритие в началото на периода или по-късно при уплътняването на покритието, но това също е вариант. За целта ще трябва да си купиш ефирен приемник за цифрова ТВ, който в момента е около 100 лв и се очаква малко на поевтинее при увеличаване на предлагането му на пазара, но все пак едва ли ще е под 70 лв. |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 18:43 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | Не беше ли логопериодична  |
 |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 20:57 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | ...свободните български сателитни канали... |
Но за тях трябва оборудване за сателитна телевизия, а не обикновена антена. Всъщност не знам коя инвестиция е по изгодна. Може би наистина това е по-добър избор тъй като и без това ще трябва да се инвевстира за цифров приемник, а и една офсетка в повече - възможностите се стават в пъти по-големи. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 13:02 Заглавие: |
|
|
| Има два варианта - намираш си добре платена работа и си слагаш сателитен комплект с много програми ,само дето нямаш време да ги гледаш и да хайлазуваш ,или си продължаваш да се чудиш какво да правиш по цял ден , и как по-тънко да си намираш забавления . Очевидно засега си на втория вариант ,пробвай първия ,може да ти хареса ! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 15:55 Заглавие: |
|
|
| rscossworth написа: | | Освен ако не си от София, ефирната цифрова ще си е жива набутвация. |
Какво имаш в предвид.Нали целта на този вид излъчване е да има качествено покритие на всички ефирни програми в цялата страна и то на една честота в дециметровия обхват и за качествено приемане не се нуждае от кой знае колко качествен сигнал.А този тунер струва около50лв.Кое му е набутването? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|