| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 12:44 Заглавие: Програмиране и работа с епром NM27C256Q ? |
|
|
Значи имам 2 уреда BICCOTEST T511(cable fault locator), единия работи нормално, но втория зависва при включване сякаш не може да зареди докрай информацията от паметта.
Предполагам че му е повредена паметта NM27C256Q и разбира се искам да копирам паметта от здравия уред и да я сложа в повредения.
Въпросите:
Продават ли се някъде такива памети?
С какво се четат и презаписват, имам WILLEM програматор(доколкото виждам я поддържа),но не ми е много ясно къде се слага паметта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 15:00 Заглавие: |
|
|
Ами с кой Willem разполагате все пак, та се чудите каде да я боднете? Това е класически EPROM ако мога така да се изразя предполагам с прозорче (ръководя се по Q в края на надписа) за да се презапише трябва да се изтрие ако не разполагате с "изтривалка" купете си нов чип. _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 16:31 Заглавие: |
|
|
| Защо не размените паметите на двата уреда ,веднага ще стане ясно ,дали това което предполагате е вярно ,или не . Иначе и за мен е странно ,че не знаете на Willem-а кой е цокъла за програмиране на чипове DIP32 ! |
|
|
 |
Yosif Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2010 19:50 Заглавие: |
|
|
Според мен 27C256 би трябвало да го намериш лесно, не е нещо дефицитно! Аз го поръчах от ТУК!
А относно четене и програмиране, до преди два мецеса аз имах същите въпроси, но аз нямах програматор под ръка, а ти имаш! Разгледай го, няма нищо сложно, а пък и в програмата е дадено какво се прави!
Ето ти една снимка на програматора с въпросният чип! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2010 4:53 Заглавие: |
|
|
Идеята с размяна на паметите е добра, обаче уреда го имам от 2 дни и още не съм му се нарадвал, че да разглобя и здравия.))
Програмирал съм памети и pic контролери,но с такава памет за първи път ще имам работа и затова питах. Не знаех че не мога да я изтрия с програматора , а трябва да сложа нова.
Ето я,изглежда е с прозорец под лепенката.
http://media.snimka.bg/7255/020766163.jpg |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2010 11:02 Заглавие: |
|
|
Ами нали все пак ще трябва да свалиш от здравия уред чипа.Дали ще го копираш и после запишеш на друг чип или направо ще пробваш с този няма голяма разлика.  _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2010 22:54 Заглавие: |
|
|
За момента начинанието е неуспешно,има някои неясноти:
-Версията на Willem е неизвестна,на платката не пише нищо. Големия цокъл е с повече крачета и не отговаря на снимките в упътването на софтуера му.Ако поставя паметта в единия край като на снимката,тогава в другия край остават много повече свободни пинове заради големия цокъл. Цокъла изглежда като този
http://www.tpetrov.com/images-small/500/WILLEM45.jpg
но програматора като цяло не е такъв,липсва вход за външно захранване,а има само ЮСБ.
-След като липсва външно захранване , от къде получава 12V които са нужни при програмирането на епрома? На пръв поглед липсва DC-DC преобразувател.
За сега си поръчах специализирана UV изтривалка за чипове,а скоро май ще си поръчам и един Willem за лично ползване,но пак от ибей. Предлаганите у нас клонинги са с възможно най евтините цокли ,освен че са с най -високи цени. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 12:53 Заглавие: |
|
|
| Цокъла е с 32 крака ,чипа е с 28 ,поставя се както е указано нищо че остават свободни изводи ,нали не мислиш ,че за всяка памет от 24 до 32 извода ще слагат отделен ZIF цокъл ? На платката има една MC34063 ,тя е преобразувател за Vpp има и мостчета за избор 25 или 12,5V ,защо не си поискаш упътване за работа с програматора откъдето си го купил ? |
|
|
 |
berberov52 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 18:11 Заглавие: |
|
|
| Цокъла не е 32 крака, а 40 както е писано по горе. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 11:28 Заглавие: |
|
|
| Само че ,най вероятно само 32 са свързани ,ориентирай се по това . Или като не можеш - купи си програматор от нормална фирма с описание и всичко необходимо ! |
|
|
 |
|