| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 12:32 Заглавие: |
|
|
Днес се позанимах повече с тая печка - като нова явно нула към реотаните е имало, но се оказа, че в момента няма - някой преди мен я е махнал - така си я и оставих. Иначе печката вече работи - повредата всъщност беше в ключа, с който се включва за да заработи - махнах го и бачка с ръгането в контакта  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 13:49 Заглавие: |
|
|
Не знам кой модел е точно , но повечето които съм срещал са с контактор ... /особенно ако е 12 киловата/ _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 14:28 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | някой преди мен я е махнал | Тва шъ требе да е бил некой Академик Ако R1=R2=R3 напр. върху всички нагреватели ще е 220V и няма проблем, но ако изгори някой от реотаните, без 0-та ще се получи нещо от сорта:
Не разбрах що се изписаха три страници, след като в крайна сметка избра грешния вариант? | ivankrivodol написа: | | така си я и оставих. |
Последната промяна е направена от vladimirstanoev на Сря Окт 13, 2010 23:12; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 14:31 Заглавие: |
|
|
pamporov, не бъркай нещата и направи справки с ТОЕ. Нищо не пипай. Може да има лек изравнителен ток през нулите колкото са несиметрични нагревателите и напреженията на фазите. При всички случаи 1,5 кв. е достатъчно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 15:08 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | В първия случай - 220V. При втория: 380/2=190V. (по новия стандарт май са 230 и 400V). |
Защо?!?!? А кво стана със 120-те градуса? Ако трите нагревателя са с еднакви параметри ще работят на същата мощност
Едит: Не видях, че има мнения след pamporov.  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 22:04 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | ...избра грешния вариант? ... |
Тя явно е работила така доста време - то (времето) и ще покаже удачността на това решение.
И освен това вентилатора е някакво яко животно и охлажда реотаните доста. А относно изписаните страници - май нямам вина за това
| elmondo-ivan написа: | | Не знам кой модел... |
И аз не знам кой модел е - няма нищо писано по нея (поне не видях - не че съм и търсил много много) - утре ако се сетя да взема с мен фотото ще я снимам... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 22:28 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ще я снимам... |
Да не забравиш да снимаш и платката с управляващата електроника, щото до тука тия неща ги има в читанките по Основи на Електротехниката.  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | то (времето) и ще покаже удачността на това решение. | Ами значи ще трябва да се молим с течение на времето да не изгори един (или два) нагр. от една и съща фаза Проблемът не е в многото писане, а че въпреки многото писане, печката остана с прекъсната нула на нагревателите  |
|
|
 |
|