| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 16:53 Заглавие: Kak da napravq balans na bqloto na TV Велико Търново - 84 |
|
|
| Пробвах със всички потенциометри по платка RGB - Video , но когато завъртиш потенциометърите за яркоста или контраста вси4ко се разваля т.е изображението става едноцветно или се разтройва самия канал . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 19:14 Заглавие: |
|
|
баланса само с ново RGB. Това колкото и да го правиш все тая освен ако без да искаш откриеш дефектния елемент _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 21:46 Заглавие: |
|
|
На платката имаше един изгорял транзистор от маломощните (не се сещам сега точно кой беше) и аз го смених. Интегралките са били сменяни преди аз да се занимавам с него въртял съм само 5 тримера които са за R G B и тези за дето са само за синия и само за зеления други не съм пипал ( тези дето са за режима на интегралите)
А нова не знам от къде да намеря интересно е че пробвах платката преди да въртя тримерите на друг ВТ 84 и цветовете бяха добре.
Дали някой от катодите не ме бъзика. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 21:55 Заглавие: |
|
|
има вероятност и кинескопчето да си е поотишло  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 22:53 Заглавие: |
|
|
Ами братко това трябваше да ни пишеш още първия път че си пробвал платката на друг и е била добре.Провери съпротивленията на платката на кинескопа и понеже нямаш уред да измериш кинескопа то пробвай всеки един от катодите да ги дадеш към маса и виж дали дават и трите еднаква яркост. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
"изображението става едноцветно или се разтройва самия канал"
Провери си захранващите напрежения и филтриращите кондензатори-най-добре с осцилоскопа.Някое плува при различна яркост/контраст. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:23 Заглавие: |
|
|
| Значи и двете и става едноцветно и се разстройва това което е 124В го настроих с обикновен мултицет нямам високо точен волтметър ( както пише по книгите) и др 12.8В го настроих , но може и наистина да е някакво напрежение защтото ми направи и др нещо впечатление не може да се разпъне разтера по хоризонтали в дясно на екрана остава една черна вертикална линия дебела около 1см с тримера от платка ГХО не се оправя.Кой филтриращ кондензатор да сменя защото нямам осцилоскоп за да видя дали има плаване на напрежението |
|
|
 |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:25 Заглавие: |
|
|
| А за кинескопа пробах с отделните катоди към маса и ми се струва 4е са добре всичките 3 цвята имат добра яркост , няма по слабо светене на един от цветовете. |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:45 Заглавие: |
|
|
сменяй направо двете платки:за RGB И DECODER със такива от по горните поколения от Търново и бягаш от проблемите  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:49 Заглавие: |
|
|
Значи пак остава дефекта да е в RGB. Ако имаш възможност пак да пробваш платката на друг телевизор за да се убедиш окончателно къде ти е проблема _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|