| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
www123 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 13:02 Заглавие: проблем с хард диск |
|
|
| Харда го има в BIOS има го и в Windows, но не се чете. Има един дял и той е на NTFS. Сканирах го с Active File Recovery и прочетох и спасих няколко файла, но след 3-4 сканиране вече не ще. Дава ми син екран на Windows и блокира целия компютър. Нещо може ли да се направи според вас. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 18:57 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен проблем с един хард диск.След като прежалих инфото ,го преформатирах и инсталирах winXp,тогава с една програмка от hiren's под win,успях да спася всичката информация.Може би на някой няма да му се вярва ,но наистина успях от форматиран диск да прочета инфото. |
|
|
 |

|
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:13 Заглавие: |
|
|
Има форматиране и форматиране, а и такова на ниско ниско ниво т.е. само на "0".
При инсталиране на уиндоус има опция за "форматиране" и "бързо форматиране", като след изпълнението на второто няма никакъв проблем да се разчете инфото от харда след т.нар. "форматиране", което всъщност се явава просто маркиране в таблицата на харда, че е форматиран, а в действителност инфото си стои непокътнато. Не може да се възстанови само инфо, върху което вече има записано ново инфо т.е. след инсталиране на Уиндоус , от секторите ,които е заел не може да се възстанови предхождащата го информация. _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:33 Заглавие: |
|
|
Аман от дървени филиософи. Бързия формат само нулира FAT и Root. Бавният освен това проверява секторите дали се четат и евентуално маркирва лошите.
Като се презапише върху FAT какво ще възстановиш? Евентуално можеш да се надяваш на нефрагментиран файл. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:40 Заглавие: |
|
|
Лично нямам нищо против да ме определяш като какъвто си искаш, но по-интересно ми е ами ако вземеш един хард и да вземеш да пробваш.... - после и едно "тенкю" ще ни стигне ;-}.
От практиката са ми твърденията.
Успех! _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:49 Заглавие: |
|
|
За да се спре с офтопика. Считаш ли че няма нужда проблемния хард да се закачи на компютър с друг хард и ОС? И е по-добре някой на проблемния хард, който не е разделен да се мъчи да преинсталира ОС, и да се надява че информацията му ще остане в годен за възстановяване вид? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
GreenWire Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:58 Заглавие: |
|
|
| може да пробваш с linux Live cd да видиш дали ще го прочете! |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 20:59 Заглавие: |
|
|
В никакъв случай не съветвам момчето да форматира, инсталира и едва тогава да се опитва да спасява информация. Разбира се, че е по-добре да закачи харда на друг компютър си инсталирана ОС и от там да се пробва със специализиран софтуер.
Мнението ми единствено "защити" в някаква степен споделения опит на Goofy и по-точно мисля, че разясних как е бил успешен той.
Далеч съм от мисълта да се заяждам , а вече съм голям да си меря пи6ката с всеки ;-/ _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
|