| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ghk Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 16:11 Заглавие: DC-DC преобразувател - слънчев панел->акумулатор->лапт |
|
|
здравейте,
гледах и търсих бая, но намирам само някакви китайски не особено надеждни решения.
трябва ми устройство, което да взима ток от акумулатора (който си е включен в слънчевия панел) и да го прави на 19.5 волта, 4.62 ампера. поне това пише на оригиналното зарядно на лаптопа. то е ясно, че повечето от вас тук могат да го направят. интересува ме за колко време и на каква цена, като се вземе предвид, че имам време до пролетта и, че държа на машината си и не бих искал докато работя упорито някой ден, просто да угасне. нямам пари за нова
идеята е, че от април до октомври се живее на място, на което няма ток в близост. искам да съм там да помагам, но и да мога да работя, защото няма как иначе, знаете
можете да ми предложите и решение за колонките за музика - на тях пише 13.5 волта, 5000mA.
далеч съм от мисълта инвертор 12-220 - няма средства за толкова голям слънчев панел
ще се радвам на всякакви предложения и коментари.
благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
|
|
 |
ghk Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 18:29 Заглавие: |
|
|
то хубаво изглежда, ама за съжаление за мен е само картинка ))) |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 20:39 Заглавие: |
|
|
| Ами тогава къде си тръгнал!? Ако си мислиш, че с "две кабелчета" работата ще стане, грешиш! |
|
|
 |
ghk Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 22:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | то е ясно, че повечето от вас тук могат да го направят. интересува ме за колко време и на каква цена |
вярвам, че има хора, на които да им се занимава допълнително.
всеки е специалист в нещо. аз не съм в електрониката. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 19:10 Заглавие: |
|
|
| А колко вата ще е панела, защото ми се струва, че без електрификация няма да минеш - особено зимните месеци. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 22:59 Заглавие: |
|
|
| Купи си готов автомобилен адаптер за твоя лаптоп. а колоните можеш да ги свържеш и директно, Ама не видях да си написал на колко волта е този акумулатор? |
|
|
 |
ghk Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 22:02 Заглавие: |
|
|
@petromaniq66: мисля да е 40 вата монокристал. 360 лева го дават на едно онлайн място тук. сигурно има и по-добри оферти.
@Петров: там е работата, че няма кадърни автомобилни адаптери. а тези които си струват са над 100$. не мога да отделя толкова. смятам, че за 20-40 лв мога да се сдобия с home-made устройство, което да върши същата работа и да облагодетелства местен човек. разбира се ще се го взема от където и да е в българия, без куриери итн излишни разходи. идеята ни е про-еко, а средствата лични, поне засега. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 23:21 Заглавие: |
|
|
| @ghk, Аз не съм вещ в соларните технологии, но ми се струва, че сметката ти е крива и ще се дадат пари на вятъра. Малък генератор ще ти излезе по - рентабилно, примерно да зареждаш по - големичък акумулатор, отколкото тия соларни измишльотини. Съветът ми е: - По-напред се консултирай за мощността (гарантирана) със специалист. Конверторът ти е най - белия кахър в случая. А за про - ЕКО... " с трици маймуни не се хващат ". |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
ghk,
като гледам консумираната мощност /без да знам за коя част на Бьлгария се отнася/ си мисля, че в идеалния случай ще ти трябват два такива панела! Незнам дали си струва или е по-добре да вьртиш два автомобилни акумулатора с инвертор за 50-60лв? _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
|