| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 8:48 Заглавие: Philips 14PV183/01 комби за D/K и графика |
|
|
Първо се захванах с графиката да искарам затова презапоявах кварц проц. и много други спойки защото с чукане по платката се появяват черти и понякога букви- на менюто но понякога ясно , но понякога и къдри. От много запояване се оправи но след 10 дена пак същото. Другия проблем е звука . Пробвах с платка звук и смяна на РАФ но не излезе. В серв. режим неможах да влезна ДУ-то ми е FRC0009. Ако има някой колега Дъмп моля за помощ.
Състав : TMP87CS39N-3460 проц. 24C08
TDA8361 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 9:03 Заглавие: |
|
|
Пълно сервизно в три части тук.
За влизане в сервиз:
Това, че пулта е FRC0009 не е основателна причина да не може да се влезе в сервиз.
Друг е въпроса какво ще се търси там преди да се отстранят явно хардуерните проблеми. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 10:25 Заглавие: |
|
|
| В момента графиката е добре макар и нестабилна. Този маноал го имам и начина Стоп от ДУ и Плей от ТВ за 5 секунди го пробвах но нестана и пак ще опитвам. Затова ако намеря Дъмп ще го презапиша най вече на това се надявам. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 11:36 Заглавие: |
|
|
Не презаписвай нищо, защото ще побъркаш константите на видеото. И въобще докога при хардуерни дефекти ще пипате софтуера? Мода ли е някаква, що ли?
Колкото до звука - какво търсиш при TDA836x? Чист хардуер - SAW + SFE. Би ттрябвало да са 2 комплекта - един за телевизора и един за видеото. Виж си тунерите. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 17:14 Заглавие: |
|
|
| Много ти благодаря Филипов че ме искара от тази заблуда. Хем знам че за ТДА8361 не става със серв. режим . Поставих филтъра 6.5мх.и 1 съпрот. и звука дойде. За графиката мисля да сменя кварц който е цилиндричен като намеря такъв и дотук ще е, ако стане, стане . Ако не затварям и това му стига. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 17:31 Заглавие: |
|
|
Генератора на OSD-то е LC. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2010 20:29 Заглавие: |
|
|
| RC и на теб благодаря много . Презапоих бобината и смених С-то кварца няма да сменям не съм сигорен в графиката но за сега е добре . ТВ го затворих . Край . |
|
|
 |
|