|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 21:55 Заглавие: Аудио домофонна уредба Фарфиса проблем. |
|
|
В една кооперация пуснахме гореспомената уредба /без ет. звънци не ги бяха доставили/ , всичко си работеше безпроблемно.Но преди седмица собственика без да ми каже извикал някакви юнаци , които без да замерят и да видят , че кабелите/UTP - идеята първоначално беше цифрова видео дом. у-ба/ са номерирани и свързани ги нарязали и кримпнали с RG45 букси на мен ми се оправдаваха , че той им бил казал че кабелите са за интернет., това както и да е. Днес прозвънявах наново кабелите и ги връзвах като този път с цел да им освободя 2 чифта от utp за интернета пуснах масата по ширмовката на коаксиалния кабел, а сигнала към микрофона по сърцевината.Пуснах и очаквах да нямам проблеми но...на 1-ия ет. само 1-ия домофон се чува горе и долу, останалите три долу не се чуват? Изключих горните етажи с цел да елиминирам някаква повредена слушалка или отворена, но без резултат., смених кабела и жилата , но пак същото.Вече се чудя дали не са пуснали някой switch с PoE, защото Наностейшъните , които ще слагат ползват захранване имено по този начин.Утре ще разместя местата на ет. у-ва за да видя дали някоя слушалка не е сдала багажа.
Ако имате някаква друга идея помагайте 
Последната промяна е направена от dinmat на Съб Окт 09, 2010 23:08; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
2 пъти го прочетох и нещо не схванах ... Първо говориш за UTP-та и след това за коаксиален кабел... И като се пускат кабели се пуска FTP кабел... + това се пише RJ45.
Опитай се да обясниш нещата така, че да са разбираеми  |
|
|
 |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2010 22:56 Заглавие: |
|
|
| 16 апартамента, 3бр UTP плюс 1 коаксиален тръгват от домофона долу до последния етаж ,на всеки етаж от кутия на стълбището до всеки апартамент 1UTP и 1 RG6. |
|
|
 |
ivan1983 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 10:21 Заглавие: |
|
|
Човека добре си го е обяснил.Първоначално идеята е била да има и Видео сигнал за това е пуснат и коаксиала.
Пробвай това което мислиш,защото според мен е твърде вероятно интернета да са омазали нещата,почти съм сигурен че им е трябвало switch. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|