| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mirorespiro Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 14:16 Заглавие: Акумулатор - зареждане - разреждане |
|
|
Здравейте!
Искам да си направя акумулатор за кола който да зарежда GSM батерия. Какво ще ми е нужно и колко батерии ще ми зареди ( знам, че зависи също от акумулатора, но как ще се измери това)? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 14:27 Заглавие: |
|
|
"Искам да си направя акумулатор за кола който да зарежда GSM батерия"
Трудно ще си направиш акумулатор за кола........ ама ней се. А за другото, грубо казано като закачиш зарядното с батерията мериш колко ток се черпи и си осредняваш спрямо капацитета на акумулатора на кола колко време ще ти дава черпения ток. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected]
Последната промяна е направена от shri на Чет Окт 21, 2010 14:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 14:30 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Не става ясен смисълът от това начинание. |
Смисълът е такъв, че когато си на такова място на което няма жици, тоци и напрежения акумулатора ти...
| shri написа: | | Трудно ще си направиш акумулатор за кола........ ама ней се. |
Стига ве ти бъзикаш ли се или кво. Тука се раздават схеми правят се сложнотии а ти ще ми кажеш на това нещо трудно. На мен ми трябва само свръзката. Незнам как се казва. Инвертор ще ми свърши работа ама за кво ми е 220V . Ок., ако няма такава връзка как мога да свържа зарядно за кола направо към акумулатора? |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 14:52 Заглавие: |
|
|
Обясни моля ти се по-точно какво искаш, за да можем правилно да те насочим. Зарядните за мобилни са фабрични и се включват в запалката на колата и няма нужда си правиш ако това всъщност искаш.
ПС. Няма значение дали ще го свържиш в запалката или директно на клемите на акомулатора, само трябва да спазиш поляритета. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 15:01 Заглавие: |
|
|
| shri написа: |
ПС. Няма значение дали ще го свържиш в запалката или директно на клемите на акомулатора, само трябва да спазиш поляритета. |
Да разбирам ли на зарядното режа входа за запалката и свързвам директно жиците към клемите?
... а как да спазя поляритета?
ПС. Не ми трябва да си зареждам телефона в колата! Малко е сложно моето начинание, ама... абе трябва ми за такова място на което няма електричество.
Последната промяна е направена от mirorespiro на Чет Окт 21, 2010 15:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 15:09 Заглавие: |
|
|
Да, по принцип пъпката средния крак е +, страничните крачета са - но все пак е хубаво да премериш с уред. Запалката е свързана директно към акомулатора. Там напрежението е като на клемите на акомулатора. Още по добре ако си намериш някоя стара запакла от морга и си я направиш на жици за да можеш да вкарваш куплунга директно, без да го кълцаш щото така отива зарядното и не може повече да се включи по нормален начин. А и избягваш излишни връзки на кабели които винаги са потенциален бъдещ проблем.
ПС. И аз да добавя, трябва да внимаваш да не си изтощиш акомулатора на колата, че като си на майната си и сам няма да можеш да запалиш колата и става лошо. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 15:54 Заглавие: |
|
|
| mirorespiro написа: |
Да разбирам ли на зарядното режа входа за запалката и свързвам директно жиците към клемите? |
Самото зарядно е "входа за запалката" ,така че ако го срежеш и вържеш жиците към клемите ,ще подадеш на телефона директно 12V . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|