| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2010 10:48 Заглавие: |
|
|
| Говоря за крайното стъпало на звука ,и съм почти напълно сигурен че такъв транзистор слагат на платката + това схемата която върви във кашона с телевизора има много неточности ,най вече в захранващите вериги,по схема всъщност мисля че въобще го нямаше този транзистор и затова го насочих къде да го търси по платката . Колега какво направи и до къде стигна с телевизора -нищо не пишеш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 245 Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 9:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти колега sword, точно стабилизатора за 5v испълнен с транзистора 2SC2655 беше с променени параметри.След смяната с BD139 телевизора заработи,колега sword ако имаш оригиналната схема те моля да ми я пратиш на имел: [email protected] за която благодаря предварително. |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 20:23 Заглавие: |
|
|
| Съжалявам колега но нямам схемата,просто забелязах че схемата която върви с телевизора има голямо разминаване .Като дойде първия екземпляр с този дефект луд ме направи ,три дена какво ли не мерих шерих и сменях и проследявах всички вериги и нищо нередно ,обаче телевизора гаранционен и няма мърдане -правя струвам трябва да го оправя!Забелязах че при запускане при петте волта има срив може би за части от секундата но достатъчен явно за да шашне процесора или паметта или и двете!Всъщност на транзистора нищо му няма но не издържа при първоначалното натоварване и напрежението кляка за момент и сложих по-мощен транзистор.Достатъчно шибан дефект и при невярна схема дето я дават направо.... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 21:38 Заглавие: |
|
|
| sword написа: | | Забелязах че при запускане при петте волта има срив може би за части от секундата .... |
Не мога да се сдържа да не питам, защото ми е много интересно:
Как беше установено това -видяно на осцилоскопа или на мултицета ?
Въпросните 5волта какво захранват: краче на процесор , на памет , къде отиват, не се ли установи ? Номер на детайл, на филтров кондензатор , на все нещичко конкретно ? Има ли номер на платката този транзистор ? |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 6:54 Заглавие: |
|
|
| С осцилоскопа,петте волта по спомен захранваха и паметта и процесора ,той имаше и едни 3.3волта ако не се лъжа,нямам сега при мен такова шаси за номера на транзистора и други подробности около платката ,питай колегата дето е пуснал темата да я огледа и да ти каже . |
|
|
 |
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 245 Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 19:53 Заглавие: |
|
|
| Стабилизатора за 5v захранва 56 ;2 и 22 краче на процесора а така също и паметта и тунера. При вкючване на телевизора в работен режим Hout от процесора,и инпулса на базата на краиния по хоризонтали транзистор са с идеална форма и амплитуда . Прави опит да включи на три пъти и преминава в стенбай. Напрежението на входа на стабилизиращия транзистора за 5v и на базата бяха 11.1v и 5.1v , само на изхда 3.95v. Транзистора го смених с друг средно мощен и телевизора заработи но след 10 минути започна да падгъва образа отдолу и след това премина в сенбай. При смяната на транзистора с по мощен /BD139/всичко се оправи. |
|
|
 |
|