| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
musala Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 14:16 Заглавие: Пералня GORENJE - проблем с изхвърлянето на водата. |
|
|
| Пералнята ми е Gorenje 600 оборота. В последната година взе да прави от време на време много странен проблем.Значи като дойде време за плакнене помпата си изхвърля водата, след което се включва центрофугата, но водата която е изтискана от нея не минава в казана, а остава в барабана сякаш дупките му са запушени и яко се разпенва.Натискам бутона за спиране на центрофугата и след като спре,водата си слиза в казана и помпата я изхвърля.Това взе да го прави все по често.Какво ли не правих - сменях прах за пране, идва един техник и уж ми смени помпата - никакъв ефект.Отворих я и почистих всички маркучи-същата история. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 15:12 Заглавие: |
|
|
А използваш ли нещо за премахване на варовика. Вероятно върху вътрешната страна на барабана се е отложил варовик и дупките са намалили размера си значително. При високи обороти водата се плъзга по барабана вместо да изтича, а при малки обороти си изтича но по бавно най-вероятно. Не виждам друго логично обяснение. Ако се бъркам нека да ме поправят колегите. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
musala Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2010 12:23 Заглавие: |
|
|
| Ами звучи логично, ще взема Calgon да сложа да видим резултата. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2010 12:29 Заглавие: |
|
|
Ама сложи повечко и я пусни без дрехи един къс цикъл да разтвори каквото има. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2010 12:30 Заглавие: |
|
|
то,ако ставаше от един път.... _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
| Преди повече от 15 години, известно време се занимавах с такава техника и веднъж бях попаднал на подобен случай. Спомням си, че доста ме изтормози, а ония перални нямаха и електроника. Мисля, причината беше от това, че някой беше разменил изводите на двигателя и центрофугата въртеше в обратна посока. Опасявам се, че може да бъркам с друг случай, но ако е претърпяла ремонт, след което се появява проблема, обърни все пак внимание накъде се върти барабана. |
|
|
 |
musala Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 4:35 Заглавие: |
|
|
| Двигатела си върти в нормалната посока,иначе щях да забележа.А проблема е че някой път си изплаква съвсем нормално.Като гледам и дупките на барабана не виждам да са запушени, а и софийската вода е мека.Въпреки това вчера я пуснах с калгон на 95 градуса без дрехи и ще гледам следващото пране резултата.Минава ми и друга идея - да не би мотора да не вдига необходимите обороти в тези случаи?Пералнята е 600 оборота |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 6:01 Заглавие: |
|
|
Съобразявай праха с прането. В пералнята няма пролем а в потребителя!
Едит: Помпа пяна не дърпа!!!!!!
Много Едит: Абе хора, като отговаряте на такива въпроси замисляте ли се въбще какво прави диването дето пита не слага ли прах като за 3 пранета или пък менте?
И ама ужасно много Едит: Да има пералнята едно странно капаче долу в дясно:)))) |
|
|
 |
musala Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 16:52 Заглавие: |
|
|
| Ако Ariel i Persil са ментета какво да кажем за останалите.Винаги слагам прах по-малко от препоръчаното.А 7-8 години работи без проблем тази пералня, така че не е до прах нито до количество. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 18:18 Заглавие: |
|
|
Ами най-известните марки са с най-много ментета! А и тези, които са в БГ на кашоните им пише "For Balkans only"!!! Това трябва да ви говори нещо, не мислите ли?
За проблема - ако имаш филтър на изходящата вода и не е почистван скоро, направи го! Възможно е да има затлачване и мръсотия и на други места по пътя й до канала.
Аз съм със същия проблем като твоя на Zerowatt, но все не ми остава времер да отворя машината...  |
|
|
 |
|