| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 19:38 Заглавие: пренасяне на звук |
|
|
на някой да му се намира схема за безжично пренасяне на звук (най-добре по радио вълни) или съвет _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 20:43 Заглавие: Пренасяне на звук |
|
|
Ами дай малко повече информация - на какво разстояние, каква честотна лента, щото в нета такива схеми колкото искаш....  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
Ще си позволя да задам един вапрос тук. Става дума за цифровото пренасяне на звук.Четох за подобно нещо на скоро, но ставаше вапрос за пренасяне на цифрова информация.(сигнализация).Мисълта ми е дали в момента са навлезли подобни интегрални схеми, които да са на приемлива цена и дали приеманият звук е качествен.Все си мисля че с ПИК може да се направи нещо, но не сам много запознат
Истината е че между ремонтирането на готова апаратура, с което се занимавам, и проектирането на изцяло ново нещо, има ГОЛЯМА разлика и за съжаление има още МНОГО да уча.  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 18:37 Заглавие: Re: пренасяне на звук |
|
|
| IGBT написа: | | на някой да му се намира схема за безжично пренасяне на звук (най-добре по радио вълни) или съвет |
Напиши в google
"FM transmitter" пълно е догоре със схеми |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:04 Заглавие: |
|
|
Ми за 100МНz за около километър ама и приемника и предавателя _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Моцарт Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 6:52 Заглавие: Относно пренасяне на звук |
|
|
1. За музика - нотна тетрадка и партитури.
2. За говор - листове с текст т.е. сценарий. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:50 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | | Ми за 100МНz за около километър ама и приемника и предавателя |
е то приемници бол ама предавателите се крият
мисля че бях мернал в сп. радио телевизия безжични стеро слушалки обаче преноса беше по инфра червен диод (може и да греша ) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:19 Заглавие: |
|
|
| Не грешиш, но при 100 MHz 1 километър е много и мощността е голяма и е незаконно а и ще смущава радиоприемниците в радиус 1 км, препоръчвам ти да използваш около 80 MHz между двата УКВ обхвата, има да продават приемници със разширен обхват и те ще стават. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 16:28 Заглавие: |
|
|
| Ако ще е порадио 433, там е позволено, и с добри трансивъри и подходяща антена километър с епокрива лесно, но може да те смущават. За цифровото предаване, може с РIC или друг микроконтролер, но зависи каква точност гониш, т.е какво качество, ако 8 битов звук ти стига, или пък 10, дори и с ADC на процесора може да се справиш, после зависи от четсотната лента на радиоканала, ако тие ограничена ще трябва някаква компресия да направиш, което обаче вече може малко да му дойде в повече на PIC-а. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 16, 2005 14:41 Заглавие: |
|
|
| Е то за това си е GSM-компресията, но защо държите да е цифрово? |
|