| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dsafh Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2010 8:20 Заглавие: Импулсни трансфортматори |
|
|
| Опитвам се да направя димируемо захраване за 3 светодиода с обща мощност 4 [W] . Опитът ми се проваля около намирането и закупуването на импулсни трансформатори . Някой може ли да ми даде съвет откъде мога да потърся и да закупя . Проверил съл в комет, пасат , MT 1 нямат в наличност това което търся? Благодаря на всеки отзовал се предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2010 8:28 Заглавие: |
|
|
И защо трябва да са трансформатори?
Какъв е проблема да се използва ШИМ (PWM)?
Регулирайки коефициента за запълване - ще промениш интензитета на светене, при това с много "по-здравословен" режим за светодиодите. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
dsafh Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2010 8:37 Заглавие: |
|
|
| Опитвам се да пусна flyback converter защото входното напрежение е мрежово. Той трябва да работи след тиристорен димер, не очкавам добър резултат, но засега това ми е идеята, колкото и странно да звучи. Най-важното схемата трябва да е евтина което изключва ползването на някой достъпни интергрални решения. За това ми трябва flyback трансфоратор. Целта е да пусна един прототип. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2010 16:42 Заглавие: |
|
|
| Е то с тоя тиристорен регулатор се объркват нещата. Ако искаш да стане работата трябва тоя обратноходов преобразувател да е без обратна връзка за стабилизация т.е. като се захранва от по-високо входно напрежение да дава по-високо изходно. |
|
|
 |
|