| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
psychobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 6:01 Заглавие: Проблем със звук от лаптоп. (Брум) |
|
|
Здравейте. След 4 часа ровене из форуми, чичо гугъл, не успях да намеря решение на проблема си, и за това пиша тук. Проблема е следния, Лаптопа ми е свързан със миксер, и се получава много гаден брум, когато усиля и музиката и нивото на брума се вдига. Когато искарам захранващия кабел на лаптопа брума изчезва. Но това ми е работата и няма как да изкарам цяла вечер с батерията... Четох за разни, трафове, занулявания, но не мога да си обясня как ще стане това с лаптоп. Ако някой има някаква идея какво може да се направи, ще съм благодарен!
Поздрави!
Коригирай си заглавието с нещо по-смислено
Последната промяна е направена от psychobg на Чет Окт 28, 2010 15:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 7:00 Заглавие: Re: Проблем със звук! |
|
|
| psychobg написа: | | Когато искарам захранващия кабел на лаптопа брума изчезва. |
Опитай с друго захранване и контакт с вграден филтър /можеш да вземеш от някое старо "марково" захранване / - така ще разбереш причината за брума дали е от самото захранване на лаптопа ти или то пропуска смущения от захранв. мрежа. |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 9:18 Заглавие: |
|
|
Имай в предвид че на много адаптори за лаптопи заземяването на щепсела е директно свързано към масата на лаптопа. Опитай да смениш щепсела на адаптора с друг, като не свързваш средния кабел (жълт-зелен). _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
psychobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 15:34 Заглавие: |
|
|
| Ами купих чисто нов адаптер, смених два кабела вид шуко, няма. Някъде бях чел че мога да заземя лаптопа със кабел от корпуса на лаптопа до корпуса на пулта (металната конструкция), но това ми се вижда малко странно, а и не искам да рискувам като незнам какво точно правя. Не е от свързващите кабели (Кабелите са чисто нови Hama с позлатени накраинци). |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 15:53 Заглавие: |
|
|
Ми купуваш едно такова.
GROUND LOOP изолатор около 11лв струва  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 16:28 Заглавие: |
|
|
| Според мен брумът ще изчезне, ако захраниш лаптопа с изолационен трансформатор 1:1 (използват го по лабораториите за предпазване от електрически удар). |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 17:05 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Четох за разни, трафове, занулявания, но не мога да си обясня как ще стане това с лаптоп |
Трафовете се казват звукови разделителни трансформатори- в твоя случай два за стерео. Задължително поставени в метална кутия и свързани между изхода на лаптопа и входа на пулта. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|