| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 11:06 Заглавие: зарядно за нокиа-изгорял резистор |
|
|
| колеги имам за ремонт 1 зарядно за ГСМ нокия не съм се занимавал до сега с подобни импулсни захранвания . На изхода не дава никакво напрежение и след проверка се оказа че съпротивлението на входа/220В~/което е преди греца е прекъснало. Не мога да го измеря а по цветните пръстени /кафяво-кафяво-черно-*-златно/ ми дава 11ома+-5%/което си мисля че е малко. След греса има електролитен кондз. на 160В . Възможна ли е тази стойност на резистора ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 13:05 Заглавие: |
|
|
По кода който даваш излиза наистина 11 ома.Напълно е възможна тази стойност но тези 160 волта за кондензатора не ми се струва реално .Данеби да е 160 микро на 300 волта ? Щом е гръмнал то и ключовия транзистор е заминал а може и греца да не е добре.Разкъсай поетапно и проследи проблема.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 13:24 Заглавие: |
|
|
| Това зарядно да не е за 110 волта ,американско или японско? Някой го е пъхнал на 220 и резултата е налице! Има ли по него надписи за мрежовото напрежение? Ако предположението ми е вярно може да си минал само с резистора,евентуално греца. 11 ома е нормално, но 160 микро ,както предполага колегата е огромна стойност за 10 ватов адаптер. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
захранването не е пред мен сега но капацитета наистина е 160волта
и зарядното е за 220В~ транзисторите и капацитетите са добре и диодите греса също вниманието ми привлече въпросният резистор
зощото кото го меря уреда не отчита нищо независимо от обхвата
някой нямя ли схема на подобно захранване |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 7:59 Заглавие: |
|
|
| сори госта съм аз зарядното тръгна размина се само с 1 резистор - най ефтиният ремонт -15ст. Блатодаря на всички |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 16:03 Заглавие: |
|
|
| Колко ома тури? Щото ако наистина кондензатора ти е на 160 волта ,очаквай скоро да дойде пак! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
той конддензатора ако наистина е на 160в ще има взрив още при майстора мисля-нещо не е така ама...???  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 20:46 Заглавие: |
|
|
Резистора наистина си е 11 ома, служи за бушон.
Кондензатора е нормално да бъде от порядъка на 2 - 10 uF / 400V. |
|
|
 |
|