| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2010 12:27 Заглавие: Проблем с телевизор Кристал - гори BU508 |
|
|
Здравейте,
от известно време се мъча с този телевизор, но уви, без осцилоскоп е трудна работа. Чисто нови оригинални BU508A горят почти веднага след включването и не мога да установя от какво. ТХО и каскада са наред. Сменил съм всички високоволтови електролитни кондензатори, мерих диодите, гледах и резисторите - всичко е наред. Учудващо, но с КТ838 на мястото на BU508 телевизора работи, но картината е нестабилна, трепери по вертикала. Ще съм благодарен на всякакви съвети или, в краен случай, препоръка за сервиз в Пловдив, където биха се наели да го ремонтират. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 15:45 Заглавие: |
|
|
Никой ли не може да даде поне някакви предположения?  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 15:52 Заглавие: |
|
|
А +В колко е? Пробвай го с крушка 100W.
Може да си събрал куп ментета BU508. КТ838 не грее ли много? Какво общо има той с кадровата синхронизация? С толкова участия тук такива неграмотни въпроси. Как разбра, че ТХО-то и каскадата са наред?
Какво значи "високоволтови електролитни кондензатори"? Кои са те и на колко волта са? Като кажем високоволтови, разбираме на хиляди волтове и те никога не са електролитни! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 16:25 Заглавие: |
|
|
| +B е в границите на нормалното, мерил съм го, около 300 волта мисля, че беше. Колкото до BU508, последните два ги поръчвах от Божилов така че не би трябвало да са ментета. Чупих ги и кристала им беше с размери 5х5mm. КТ838 не загрява въобще, когато е монтиран на алуминиевата пластинка за охлаждане. Разпоявах кабела от ТХО към каскадата и при допиране до метален предмет имаше искра, което ми говори, че ТХО е изправно. Заменил съм и почти всички кондензатори във високоволтовата част (говоря за електролитите на 350V, а не за керамичните). В крайна сметка, ако не мога да се справя, ще се свържа с vlad_o от форума, дано да се наеме да го оправи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 16:59 Заглавие: |
|
|
Това че дава искра още не означава че е здраво ТХОто.Сложи си на жици една първична намотка от ТХО от Е380 и виж пак ли гори транзистора.Хубаво беше да се види и импулса какъв е в базата.
А +B няма как да ти е 300В. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 3:05 Заглавие: |
|
|
+В трябва да бъде 145V. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 10:23 Заглавие: |
|
|
| Явно наистина е 145V, помня че първо него измерих и беше в нормата. Не знам защо ми е останало това 300V, може би заради филтриращият електролит на 350V. |
|
|
 |
|