| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 21:37 Заглавие: Леко офтопик тема-Къде е по-удачно да седи масления радиатор |
|
|
Интересно ми е ,къде е по-правилно да седи масления радиатор-под прозореца (същото важеше и за конвекторите май ) или някъде вътре в стаята и защо?  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 6:37 Заглавие: |
|
|
Понеже коефициента на топлоотдаване на стъклото е по-голям отколкото на другите строителни материали като:бетон, тухли, дърво и др., загубата на топлина е най голяма от прозорците. За да се компенсират загубите и не само тях, радиаторите се монтират под прозорците. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 7:52 Заглавие: |
|
|
Така пише и в книгите,но аз не съм съгласен много.Голяма част от топлината ще си заминава директно през стъклото навън.Ако отоплителният уред е на отсрещната стена,тази топлина пак ще излезе,но топлият въздух ще премине през цялата стая все пак-по пътя си за навън.Това бе доказано преди години когато ползвахме акумулиращи печки. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 10:35 Заглавие: |
|
|
| Едно време акумулиращата ми печка беше до стената, противоположна на прозореца. В частта от стаята, близо до прозореца се чувстваше по-хладно, от колкото в частта около печката. Сега печката е до прозореца и не се усеща разлика в температурата в различните части от стаята. Та затова моето мнение е, че хората не напразно са решили отоплителните тела да са до прозорците. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 12:57 Заглавие: |
|
|
| Здравейте! Спомням си, че разположението на ОТ (отоплително тяло) определя дали пода да е топъл или студен. При ОТ под прозореца е топъл под, а това, мисля, е за предпочитане. Иначе, чувство за топлина, а пък с хрема... |
|
|
 |
|