| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Под клипс разбираме това кабела дето излиза от ТХОто и влиза в кинескопа демек високото напрежение. Понеже каза че преди е тръгвал с ярко осветена картина та за това ти казвам да го сложиш настрани и пуснеш телевизора , защото може да изключва високото при прекомерна яркост ,консумация на кинескопа . Като го сложиш настрана кинескопа не светва и няма консумация.
За мен схемата би следвало да е здрава щом за 5-7 секунди както пишеш има високо. Смени ги и тия два кондензатора дето филтрират 12в след ТХОто . В краен случай може и ТХО да се окаже.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladik Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Неможах да откача клипса на високото. Много стегнато са го направили,страх ме е да не го скъсам.
Междувремено установих,че напрежението на базата на крайния на ХО не е постоянно 0.13V както е по схема, а разте постепенно до 0.21V и тогава спират генерациите. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 22:22 Заглавие: |
|
|
Ей тука вече се разсмях.
| Цитат: | | Неможах да откача клипса на високото. Много стегнато са го направили,страх ме е да не го скъсам. |
Вземи една отвертка , надигни лалето и бутни малко "скобата" , и ще излезе. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 22:39 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: | | ...Вземи една отвертка , надигни лалето и бутни малко "скобата" , и ще излезе. |
Пропускате в лекциите много важни моменти
С подобни съвети като се "здрависа" с остатъчния разряд в кинескопа - какво правим?
Последствията могат да са най-различни.
Стига толкоз. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 23:29 Заглавие: |
|
|
Ползвам около 25 см. отвертка от както се помня. И нямам спомен да съм се "здрависал" с високото.
Модерирано от RC
А този на който даваш съветите дали знае тези "номера"?
Аз хич не съм сигурен. |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2010 23:42 Заглавие: |
|
|
Все пак може профилактично да замаси отверката преди да я подаде към ,,лалето" така ще разреди киното и тхо-то  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 9:44 Заглавие: |
|
|
Хайде стига тъпи идеи. Платката не може ли да се махне от цокъла на кинескопа?
Да не търся по схемата, точно до тунера, във веригата на 11 крак на 8305 - оттам стартира H осцилатор. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
vladik Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 18:01 Заглавие: |
|
|
Е,смях не смях неможах да го откача,въпреки че си излекувах ревматизма с няколко токови удара. Някакви други идеи или да го зарязвам?
А,установих че колкото по дълго е стоял изключен,толкоз по-дълго се задържат напреженията на вторичната страна на ТХО. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Окт 30, 2010 20:13 Заглавие: |
|
|
| vladik написа: | А,установих че колкото по дълго е стоял изключен,толкоз по-дълго се задържат напреженията на вторичната страна на ТХО.
|
.....ами---не го изключвай от токаааа
Ако темата е в Общи приказки---ще е по лесно на питащия  |
|
|
 |
vladik Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
| Не бях сменил синия кондензатор 10нф между колектора и маса на крайия транзисто на ХО. Нямах такава стойност и комбинирах от два-стана 17нф. Телевизора светна има растър, но работи по минута - минута и полвина и пак се срива. Крайния транзисто напече до 55 градуса. ТХО-то е студено. Да сменям ли ТХО,че то друго май не остана. |
|
|
 |
|