| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 17:00 Заглавие: Проблем с китайски телефон - губи обхват |
|
|
Преди 20-23 дена поръчах на http://www.focalprice.com и днес получих един китайски телефон с две SIM карти - Stardust C510. Опитах да го задействам, но не намира мрежа (пробвано на Vivacom и MTel). След доста въртел установих, че чувствителността му е изключително ниска - като изляза навън вече има обхват и на места е "Full", но и при това положение, ако мръдна малко и пак се губи. Иначе в стаята където почнах опитите той няма сигнал, но с доста други телефони, на всички оператори, сигнала не е хич слаб - като минимум до средата, а тоя не ще. Писах до сайта, но той пък в момента е в някаква профилактика, а и не отговарят бързо. Затова реших да питам и тук, ако някой може да прецени по тая твърде оскъдна информация, дали пък няма да излезе някой елементарен дефект и да ми го оправи срещу съответно заплащане. Или да опитам да си им го връщам на китайчетата? Благодаря предварително! _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 19:24 Заглавие: |
|
|
Обикновено има корозия по платката и на контактните повърхности и кофти спойки- това от скромния ми опит от пазаруване на китайски евтинджоси по нета, дошли в БГ по море с контейнеровоз и товарени и разтоварвани с правата лопата ...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 21:01 Заглавие: |
|
|
Е, тоя е "By Air Mail", поне не е дошъл по море... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
Не пречи обаче да провериш контактните повърхности.
Ако се занимавам с някое телефонче, това ми е първата работа. |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 22:44 Заглавие: |
|
|
Той трябва да е в гаранция така, че им го връщай онзи ден им върнах един телефон малко е разправията с пощите но стана,оставих колегата да се дозанимава че нямах време. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2010 8:16 Заглавие: |
|
|
Така както си описал проблема сигурно нямаш връзка на крайното стъпало с антенният блок.
Не съм отварял точно такъв модел но симптомите са точно такива.
Без отваряне няма да мине но може да се справиш и ти. Някъде използуват коаксиален кабел за връзка с антената, но от китайците всичко може да очакваш. Срещал съм изпълнения например Nokia 6500С -менте където бяха свързали PA блока с антената с обикновен проводник и оттам разсъгласуване и проблеми, който си описал по горе. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2010 8:34 Заглавие: |
|
|
| Tigar написа: | | ...трябва да е в гаранция така, че им го връщай... |
Проблема е, че засега не мога да разбера как да им го върна- може би има някаква процедура. Иначе им писах и те са ми отговорили, че заради скъпия транспорт искат да си намеря някой да го оправи, а те (уж) щели да поемат разходите или част от тях. Поне така си го превеждам аз. Ето какво ми пишат:
11/3/2010 grace Replied:
Dear customer,
We are awfully sorry for the inconvenience!
Considering the high shipping charger for returning, is it possible to fix the problem in your local shop?
If yes, we would like to refund you some repair fee.
How do you think? Pls advise!
Pls kindly notice us the repair fee for reference in advance.
Thanks for your time and cooperation.
Sincerely yours’
Grace
Аз си мислех и да го отварям - за разлика от други телефони, тоя е с шрафтчета обикновена кръстачка, но на едното има лепенка за да не се отваря. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
ppbgbg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 13:02 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен проблем с телефон от друг сайт, доста се мотаха, докато не втвърдих тона и настоях да получа RMA /Return Merchandise Authorization/. Пощенските разходи до Хонг-Конг излязоха 18 лв. изпратих копие от товарителницата, чарджваха ме с допълнителни 5$ за разходи и изпратиха веднага работеща бройка, преди да са получили върнатата. |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2010 12:24 Заглавие: |
|
|
| По-добре им го връщай. Ако го отвориш могат да кажат, че ти си го повредил и отидоха парите и телефона. |
|
|
 |
|