Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Може ли с PonyProg да се нулира чип на Xerox 6125n?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bombe
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2010 16:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Цвета може да е еднакъв но самия тонер може да е различен Smile Опитвам се да ти кажа да не смесваш оригиналния тонер с новия който слагаш. Веднъж почистена после може да си наливаш само с тонер (разбира се и касетата зависи каква е ... може да се налага почистване на остатачния тонер или някоя друга забавна манипулацийка) Smile Дано си ме разбрал какво се опитвам да ти обесня Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
manko123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2010 15:30    Заглавие: Отговорете с цитат

да разбрах те, а ако се смесят фатално ли е, в смисъл цвета вече не излиза както трябва ли или може касетата се повреди?
-----------
обаче имам проблем, успях да прочета чипа, ама не иска да записва новия код, с Понито го правя че тая програма от тоя сайт не работи,някаква досовска. Понито дава грешка Write failed винаги като е променен кода, а като го сваля оригиналния от чипа и после да го кача го приема, в смисъл става. Почва отначало да пълни един плъзгач до 100% и после още един път. А като променя кода единия път само изпълва плъзгача и после дава Write failed
Да не би да е кодиран, знам ли, тва ме измъчи...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Translator
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2010 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако се смесят тонери, много често се разваля копието до степен да не става за печат. Да не говорим че се "пресича" и може да залепне по трансферния модул , барабана или недай си боже печката на принтера ...
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изчисти касетата преди да сложиш новия тонер. Да спомена и че обикновенна прахосмукачка няма да ти свърши работа за изсмукването , тонера ще премине всички филтри и най вероятно ще влезе при четките на мотора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пет Ное 12, 2010 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Чипа е Write protekted. Първата половина от паметта след прoграмиране се заключва и може само да се чете. Не може да се записва. Правил съм гимнастиката с един Samsung CLP-300 който е аналогичен на ксерокса. Там смених чипа с 24с04 и вече може да се програмира.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети