| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 18:39 Заглавие: SONY KV-21T5R Шаси FE-1 мига 4 пъти |
|
|
Изблежда на вертикал но не е. Снощи са го гледали преян от ДУ. Тази сутрин мига 4 пъти. Дойде със студени спойки навсякъде. Вертикала е с STV9379. Тръгва за секунда и гаси ТХО-то, след 2-3сек започва да мига 4-ри пъти. Захранването на телевизора е ОК всички напрежиения от двете захранвания са добре. Свалих Драйверния траф и съм го презапоявал и него. Като разкача колектора на S2055, не се гаси и има хор. импулс с подходяща форма, продължителност, амплитуда. Вертикалното със и без него все тая. Фус резиторите на вертикала са добре- кондензаторите след иправителите 220мф сменени. Когато обаче тръгне ТХО захранващите напрежения на вертикала са +8в и -9в. Цял ден гоборя и зациклям вече. Имал ли е някой подобен проблем. STV е сменено за пороба без ефект/не изкл. да е ментак разбира се/
Последната промяна е направена от stoianow на Пон Ное 08, 2010 12:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
"Оправи" шасито!
Не може +B да е наред, импулсите към крайния -наред, а изходните напрежения от ТХО -наполовина  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
| Да така е. Но когато е запоен колектора на крайния тръгва ТХО-то за секунда и импулса на базата се спира. Б+е 135v. Гадното е, че осцилоскопа ми неможе да се синхронизира за това кратко време. Почвам да се съмнявам за ТХО- да пробива. Захранването на CXA също са наред. Ако проблема ми е в вертикала като извадя ИС би трябвало да тръгне макар и за подълго време без да гаси ТХО-то нали. Кондензаторите на Б+ също са сменени за проба. Направо пропускам нещо. Зациклих. Ако до понеделник не го оправя. Ще сменя пак вертикала. Гадното е, че наскоро пак имах проблем STV само, че с FA- и се оказа дефектна. Да не се окаже и тая такава. Тогава със сигурност ще се откажа от доставчика си. Приятна вечер |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2010 21:37 Заглавие: |
|
|
Ти за включване през лампа не си ли чувал? Не рови вертикала, виж ТХО. И едно малко електролитче в базата на драйвера. Осцилоскопа на двата му края еднакво ли показва? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2010 11:45 Заглавие: |
|
|
| Значи не съм се изразил правилно и г-н Филипов не ме е разбрал. НЕ РОВЯ ВО, а РОВЯ ТХО-то с ВО започнах заради грешката по светодиода, но се обедих че проблема не е там. За лампа съм чувал. Казах вече, че импуса в базата ми е добър и незная защо се обръща внимание на С545. ЗА резултата с лампата ще пиша в понеделник- Приятен слънчев ден |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2010 10:37 Заглавие: |
|
|
Грешката която дава,ако може да и се вярва, е все пак за към вертикала.
Като се съмняваш в ТХО-извади го,сложи му на жици товарната намотка в някой работещ телевизор и ще сдобиеш съвсем реална представа живо ли е или не е...
И си
| emoome написа: | "Оправи" шасито!
|
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|