| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 16:30 Заглавие: питане за свързване на радиоточки |
|
|
Един колега се обади да ме пита и понеже аз не съм се занимавал, та да се спитам с форума.
Задачата е следната: Имам две линии с по 14 радиоточки . Как да ги разпределя с един стерео усилвател и две линии с 30 волтови радиоточки и ли всичките 28 в паралел и с 100 волтови радиоточки. Бюджета е ограничен така, че най-много ми харесва първия вариант 2 по 14, 30 волтови точки с едно прилично транзисторно усилвателче . И без туй не знам от къде да го търся това 100 волтово стъпало . Забравих да кажа, че кабелите са с дължина около 100 метра. Предполагам са 1 квадрат или малко по-тънки .
Та реална ли е сметката на първия ми вариант. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:09 Заглавие: |
|
|
Един 100волтов усилвател в конрад струва 150лв:
http://www.stbbg.com/?page_id=3&record_id=165
и според мен е по-добро решение от 30 волтовите радиоточки с обикновен усилвател. в този случай за да получиш достатъчно нива на звука ще трябва да ползваш по-мощен усилвател са да получиш необходимата амплитуда, а той струва повече. За загубите по-линията предполагам си наясно, ако е 1 квадрат-добре, но обикновено се ползва доста по-тънък. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:36 Заглавие: Re: питане за свързване на радиоточки |
|
|
Купувай уредбата. 30-те волта обаче ще ти са малко грижа. Ако изходните трафове са за 120 V/4 x 30 V последователно ще стане лесно, но ако трафа е за 240 V ще имаш проблем.
Не се отговаря с този бутон _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:36 Заглавие: |
|
|
gakal Благодаря ти ,за линка , наистина с конрадския усилвател ще стане идеално, като е на тая цена. То иначе стерео усилвателя можеше да е малко по-евтин ама секонд хенд и два канала. Все усложнения. Ще се напие някой и ще врътне баланса и ето ти проблем
sacho изкефи ме тоя линк, обаче не можем го побра в помещението това чудо
Мисля, че въпроса ми се изясни благодаря на отзовалите се . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:39 Заглавие: |
|
|
И още нещо, ако пуснеш 30-те волтови точки към захранване 100 волта, ще ги опаткаш, няма да имаш и съгласуване.  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:47 Заглавие: |
|
|
По линията трябва да има ФИДЕРНИ ТРАНСФОРМАТОРИ от 110 или 250 волта на 30 колкото трябват за точките В случая ако са 2 клона 2 трансформатора макар че с 1 може да захраниш много повече точки _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:49 Заглавие: |
|
|
Атай! Специалист!  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:50 Заглавие: |
|
|
Въпроса беше 100 волтови или 30 волтови точки да купят . По принцип се продават 100 волтови точки . Направо с тях ще действа колегата . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2010 18:54 Заглавие: |
|
|
За първи път чувам за такива Аз съм срещал само 30 волтови На всеки клон на линията последователно по една крушка 150 вата 220 волта да пази от късо  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|