Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AiwaTV-C1400 проблем със захранването. ГОТОВ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 08, 2010 22:48    Заглавие: AiwaTV-C1400 проблем със захранването. ГОТОВ Отговорете с цитат

В интерес на истината проблема си го създадох сам - гръмнах му хибридната схема по невнимание - не проверих дали няма зареден капацитет. Телевизора беше стоял изключен 3 дена и при разпояване със ширмовка прескочи искра, но не забелязах къде и какво съм окъсил.

Резултата при последвалото малко по-късно включване беше ефектно взривяване на хибридната интегрална схема на захранването. Заедно с нея и крайния транзистор.

След като купих нов хибрид и нов краен транзистор, телевизора не иска да заработи. Прегледах захранването за други дефектни елементи, но явно не съм бил достатъчно внимателен инещо ми е убягнало.

Имам обаче два въпроса:

1, По схема е DPM001TIA а от магазина получих DPM001TI. Заместват ли се напълно, или да купувам от друг магазин?

2, Крайния по схема е 2SK2671 (900V 5A) а намерих само 2SK2761(600V10A). На тия двата им гледах ПДФ-ите и мисля, че трябва да стане замяната.

Утре ще се захващам с по-сериозното му ровене.

Последната промяна е направена от Jet на Сря Ное 10, 2010 20:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 08, 2010 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Заменят си се двата хибрида,просто единия е без заливка.Гръмнал си и нещо друго.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 09, 2010 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е. Прав си. Опукал съм и 0,27-те ома на крайния към маса, ама повече време ми отне да намеря магазин, в който ги има, от колкото да поставя диагнозата. А когато сменях хибрида и крайния бях изправен на нокти от някои неща, и мислите ми бяха навсякъде другаде, но не и в телевизора.

Телевизора го пуснах преди малко. Ще го оставя да поработи 15-тина минути и ще го пиша готов.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети