| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
klqmba Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 21:19 Заглавие: Автомобилен касетофон + mp3, sd, mmc, usb ... |
|
|
Здравейте
Отдавна ми се върти в главата в обикновен касетен плейър за кола да се монтира от тези мп3 трансмитери с УСБ и ми попадна тази тема
http://www.vectra-club.ru/forum/viewtopic.php?f=16&t=105280
При мен разликата е в радиото - моето е Samsung sc-6500.
Това е схемата на sc-6450, която е същата - http://archive.espec.ws/section826/file19915.html
Та имам няколко въпроса към по-разбиращите.
На конектор CON 302 когато няма касета двата крайни кабела са на късо, а когато се сложи касетата - се прекъсва. Достатъчно ли е да сложа копче с което да се имитира, че има касета за да работи работи трансмитера? И другият въпрос мога ли от средния извод на същия конектор да хвана +12V за захранване на трансмитера? Снимки в момента не мога да приложа, но и все още нищо не съм направил, само съм разглобил радиото и трансмитера и се ориентирам.
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
klqmba Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2010 18:56 Заглавие: |
|
|
С това се справих, обаче звука е много лош.
Възможно ли е да е от това, че подавам сигнала на предусилвателя за касетката, а не директно на интегралната схема PT2313L ? |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2010 19:10 Заглавие: |
|
|
| Да нивото на сигнала от трансмитера е много по високо от това за което е предвиден предусилвателя за касетката и последния изкривява сигнала. Сигнала трябва да подадеш директно към крайното стъпало, входовете на който са левите краища на R601 до R604. При това няма да се регулира силата на звука от касетофона а от плеъра. |
|
|
 |
klqmba Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
| А може ли да се подаде сигнала на 10 и 14 от PT2313L, за да се запази управлението на звука (както за силата така и за каналите) ? |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2010 21:18 Заглавие: |
|
|
| Да |
|
|
 |
Slax Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2010 22:24 Заглавие: |
|
|
До колкото разбрах, аудио сигнала се взема от 2,5 жака, което ми е странно понеже и аз имам такъв трансмитер и с този жак си вкарвам сигнала от MP3-ката ми (с изхода за слушалките). С други думи е вход.
Някой пробвал ли е вече да ми каже как е точно? |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
| На буксата на трансмитера с 2.5мм жак може само да се подава сигнал,а не да се взема оттам - това е вход! |
|
|
 |
red__bull Нов потребител

|
|
|
 |
Slax Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2010 23:50 Заглавие: |
|
|
Точно такъв е моя. А случайно да знаеш каква точно е тази интервенция .
Между другото този който използва в първия си опит е този ЦЪК . При него жака вход ли е или изход? Поне аз не видях да обяснява в поста си, автора на мода. |
|
|
 |
red__bull Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2010 7:41 Заглавие: |
|
|
| На моя жака е превключвател. Когато вкараш външен източник изключва изходите на вътрешното мп3 към фм предавателната част, и подава от външния вход. Прерязах пътеките към предавателя и сложих мост на жака на всеки канал и стана изход. |
|
|
 |
|