|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 21:10 Заглавие: вирус |
|
|
вируса не позволява стартиране на msconfig,safe mode,help and support,която и да е антивирусна програма ,достъп до сайт в които се съдържа думата virus,antivirus , OS Windows xp sp2 kak най лесно може да се изчисти ? Опитах като инсталирах диска от заразения компютър на друг и там стартирах аваст ,нод32,панда ... без успех . Вируса се премахна /но няколко програми не се стартират след това / след като заредих HIREN'S и възстанових регистрите към стара дата .
Последната промяна е направена от Techmaniac на Чет Ное 18, 2010 8:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
Браво много похвално възтановил си регистера с вирусите. Аз лично ти препоръчвам да си запишеш антивирусна на диск и да влезеш през SAFE MODE и да я инсталираш. Даже не е лошо да си сложиш Аваст защото тя предлага сканиране под дос така , че като я инсталираш даваш и след рестарт да сканира и си оправяш проблема аз лично съм го правил тоя номер и действа. _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 21:35 Заглавие: |
|
|
| pepimaistora написа: | | Браво много похвално възтановил си регистера с вирусите. Аз лично ти препоръчвам да си запишеш антивирусна на диск и да влезеш през SAFE MODE и да я инсталираш. |
| Цитат: | | вируса не позволява стартиране на msconfig,safe mode,help and support |
| Цитат: | | възстанових регистрите към стара дата | към дата преди заразяването . |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 21:51 Заглавие: Re: вирус |
|
|
| Techmaniac написа: | | ...заредих HIREN'S и възстанових регистрите към стара дата . |
Това как става? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 22:00 Заглавие: |
|
|
1.Защо по дяволите не си инсталирал SP3?
2.Тая тема няма много с хардуерният ремонт на компютърни системи.
3.Нещата често НЕ стават с една програма, а с много на брой инструментчета и най-вече знания за гадинките и начините за отстраняването им.
OTL, AVZ, GMER,DDS, TrendMicroHijackThis, ComboFix и т.н говорят ли ти нещо?
И не, ако не знаеш как да работиш с тях, не се и опитвай.
Ако не боравиш правилно с някои от тях, можеш да нанесеш повече поражения дори и от самата гадинка.
Извинявам се ако съм звучал грубо, просто съм откровен.
Последната промяна е направена от jjjjjk на Вто Ное 16, 2010 22:20; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 22:02 Заглавие: Re: вирус |
|
|
Зареждаш Хиренс след това стартираш - Registry Reanimator ,избираш директорията с WINDOWS -a на който ще възстановяващ регистрите избираш предишна дата и това е
jjjjjk
1.SP3 няма отношение към вируса , и на машина със SP3 също го има.
2. Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment думата хардуерни отсъства.
3. Точно за да получа знания съм пуснал тази тема .
OTL, AVZ, GMER,DDS, TrendMicroHijackThis, ComboFix те не говорят а служат за нещо ,кажи как да ги стартирам?
Не звучиш грубо а некомпетентно , просто сподели опит по темата.
Кат о се присетиш за още нещо си има бутон ЕDIT за целта А за да видиш какви си ги надробил си има бутон "Преглед" Вместо да се налага после някой да върви след тебе и да оправя
Стана случайно, Интернет връзката прекъсваше и така постовете са станали няколко и объркани.
Последната промяна е направена от Techmaniac на Сря Ное 17, 2010 8:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 0:01 Заглавие: |
|
|
| Преди време имах подобен проблем на лаптопа, който е със XP - SP3. Махнах я гадината с Troyan remouver. Иначе с нито една антивирусна не успях. Пробвай, и дано се оправи. Успех. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 0:26 Заглавие: Re: вирус |
|
|
SP3 поправя много потенциални дупки в сигурността.
Преминаването към по-нов сервизен пакет според мен е задължително!
Относно OTL, AVZ, GMER, DDS, HijackThis и ComboFix.
Принципно аз активно се занимавам с почистване на гадинки и т.н.
Разбери, трябва да пиша цял ферман, за да ти обясня как се работи с тези инструменти.
Някои от тях, като ComboFix дори нямат изнесени официално командите им и можеш да получиш информацията само с обратно инжинерство(налучкване и опити) или ставайки част от Virusnet.info и подобни.
Ако искаш да видиш как се работи с инструментчетата-На сайта на AVZ има пълно упътване, как се правят скриптове, OTL също е описан, DDS събира информация за системата и процесите, услугите, startup и т.н, подобно на HijackThis, GMER сканира за RootKit, това са гадинки, които имат способността да се крият и дори да блокват инструментите, които ги намират, ComboFix е тежката артилерия.
Принципно мога да се опитам да ти помогна, но ще станат километрични постове с логове, които не знам дали ще се харесат на модераторите.
п.п в Калдата/Софтвизиа си има цели раздели, в които могат също да ти помогнат.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 8:02 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: | | Махнах я гадината с Troyan remouver. |
Напиши стъпка по стъпка как ? |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 8:58 Заглавие: |
|
|
Ти няма ли да дадеш поне един лог от DDS и да сканираш с MBAM?
Просто щракаш двойно върху DDS и излизат 2 текстови логчета, които прикачваш в някой сайт за обмен на файлове.
http://forums.whatthetech.com/dds_scr_file16.html
Има милиони вируси/malware и техни модификации.
Не се знае какво точно си лепнал.
И пак ти казвам-Най-добре бягай в Калдата/СофтВизия
Като не разбираш нищо, можеш да направиш най-вече...беля... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|