| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stennli Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 18, 2010 23:05 Заглавие: Gsm аларма |
|
|
Здравейте,имам един телефон в нас и искам да го направя така че като му звънна да вдига сам.Идеята ми е да го скатая някладе в колата,и при отворена връзка полицаите лесно засичат каде е.Проблема ми е че ми трябва някакво реле което да работи от напрежението на вибрацията например,при евентуалнопозваняване да затвори веригата и да вдигне слушалката.Има ли такива слабо волтови релета?Ако се сещате за по лесен начин,пишете  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 7:56 Заглавие: |
|
|
| Изобщо не е необходимо да "вдигаш" слушалката. Ако в колата има включен GSM апарат с активна карта, проследяването му е възможно. Нещо повече, ако знаеш IMEI на апарата (има го в гаранционните документи, а и под батерията има етикет с него) ще го намерят дори и с друга карта! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 14:56 Заглавие: |
|
|
Присъединявам се към мнението на ikarlo за проследяването.
По-добре ще е да го свържеш, така че, когато нередно е стартиран двигателя или задействана алармата(ако има такава) да набира номер.
Това става с логика спрямо самия тел.
Правил съм навремето, когато не се предлагаха устроиства за комуникации между аларма и gsm.
Не мога да съм по-конкретен за схема, ако не е посочена слушалката.
За да набира повече номера -> специализиран дайлер.  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
GoGe Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2010 14:41 Заглавие: |
|
|
почти всеки телефон има опция за бързо набиране като задържиш повече някой програмиран клавиш .
може алармата с реле да ти "натиска бутон 1" на който си програмирал твоя тел номер и при задействане на алармата да те набира автоматично.
просто трябва две жички да се запоят на клавиатурата. |
|
|
 |
|