| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 15:23 Заглавие: |
|
|
Дима , при положение че си проверил мрежовия кондензато-C809,махни полевака да видим пак ли ще играе захранването на МС-то _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 15:37 Заглавие: |
|
|
| ...като вдигне високо веднага сондата на импулсите за отоплението -показателно за работата на крайното стъпало;; също защитата по ток на +B |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 17:13 Заглавие: |
|
|
Дима обърни внимание на C857 ,дори мисля че беседвахме за този кондензатор някъде. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 18:39 Заглавие: |
|
|
| Гледам и не виждам да е писано за C811 47n/630 а ефекта е долу-горе подобен. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
На форума има "се на се" 5 теми, барабар с тая, в които е споменат C857 и не е лошо да се прочетат преди да се пише каквото и да било. В една от тях mitachi показа и осцилогами на това захранване в работен и дежурен режим.
... Не съм съгласен с "нацелването" на дефектен елемент  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 20:08 Заглавие: |
|
|
Дима, виж някой да не е сменил С810 примерно със 100uF. За да работи както трябва това захранване, желателно е кондезатора да си е 33uF. От стойността на този кондезатор се определя работата в дежурен режим. Не може да се слага висока стойност. Даже и 47uF. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 20:35 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | На форума има "се на се" 5 теми, барабар с тая, в които е споменат C857
... Не съм съгласен с "нацелването" на дефектен елемент  |
Таман в пет теми съм споменал за този кондензатор защото доста пъти съм имал проблеми с него и шасито се е държало по този начин и в тези шасита дефекта е дошъл от свръхнапрежение ,както предполагам и в този случай,защото да дефектира C816 е имало някакъв пик ,нали този конд.и съпротивлението изравняват потенциалите между горещата и студената част.При такава причина дефектират елементи ,които обичайно не дефектират.Тук не иде реч за "нацелване".Има дадени симтоми и какво е сменено
Аз съм сигурен, че Дима ще се справи ,защото има позния повече от повечето пишещи тук
Емооме ,ако ти е неприятно присъствието ми в този форум ,напиши го в прав текст и никога няма да си позволя да раздавам акъли тук. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 20:55 Заглавие: |
|
|
...в прав текст за pepi_voinishki1957 : Не се интересувам от личностите, които пишат тук, а от написаното.. Форумът не е мой, че да имам някакво отношение !
...
| Цитат: | | При даване на маса на извода на процесора за Power телевизора вдига високо,кинескопа е запушен,напреженията са нормални |
> Така че поддържам какво съм казал до тук.
> Ами да го смени този C857, ще е първата тема / тук / , дето при тези "симптоми" е излязло от него . И печелиш една "Ловешка" от сърце  |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 21:51 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да го накараш да пусне захранването сам с празна нова памет,ако не стане после с stv ако имаш за проба-по това което описваш захранването трябва да си работи ,само че не превключва режимите от стенбай в активен. |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 10:40 Заглавие: |
|
|
| Странно, след такова "прекопаване" на тази схема все още да се държи нестабилно. При такова свръхнапрежение може да се очаква всичко. Дали не са останали някои преходи, които прекъсват в работни условия, т. е. уреда при мерене да не ги хваща. Май останаха само Д802, Д891, Д892 за смяна с нови, не за мерене... |
|
|
 |
|