| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dian4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2010 21:32 Заглавие: Ремонт на батерия на лаптоп DELL Latitude D400 |
|
|
Здравейте, искам да попитам дали някой има опит с рециклирането на батериите за лаптопи и дали е усъществимо, това което съм намислил.
Батерията на моят DELL Latitude D400 вече издържа не повече от 10-тина минути. Отворих я и видях вътре 6 клетки. Батерията като цяло е литиевойонна, 11.1V, 3800mAh. Възможно ли е клетките да бъдат заменени от 3 литиевойонни батерии 3,7V, 1150mAh свързани последователно?
Притеснявам се за това защото в много случаи на подмяна контролерът на батерията се е блокирвал, но пък в други не.
Дава ми надежда това че компютърът е стар и може да не са слагали такива блокировки на батерията.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2010 22:41 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Дава ми надежда това че компютърът е стар и може да не са слагали такива блокировки на батерията. |
Не разчитай на това. Със сигурност има брояч на циклите, ама при някой може да се нулира, а при други не. |
|
|
 |
Dian4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
Как става нулирането на този брояч ?  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2010 23:08 Заглавие: |
|
|
Dian4o,
Като питаш как се нулира и дали може, защо не даде повечко информация ... Какъв е контролера вътре в батерията и тн ... |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
Dian4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 17:20 Заглавие: |
|
|
Ето снимки на батерията и на интегралните схеми по нея с означенията им
 |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2010 23:13 Заглавие: |
|
|
BQ8011 е много шибан чип, който не се разблокира от никакъв софтуер. Твоята батерия още не е блокирала, но това може да стане при смяната на клетките. Ако искаш да рискуваш, трябва да изравниш напрежението на стари и нови клетки, и да превключиш контролера от стария към новия пакет без да губи захранване. Т.е. първо свързваш новия пакет, тогава махаш стария.
Но си мисля, че по-евтино и сигурно е да си вземеш нова батерия. А и с тези клетки, които си намерил, едва ли ще държи повече от половин час. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
|
|
 |
Dian4o Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 17:17 Заглавие: |
|
|
| Доста се колебах дали да експериментирам, но стигнах до извода че ще си взема нова батерия. Пък и може този избор да се окаже по-ефтин от това да оправям старата батерия. Благодаря за информацията и насоката която ми дадохте. |
|
|
 |
|