|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 19:38 Заглавие: Търся резервни крушки за фенерче Duracell Voyager |
|
|
Здравейте,
Фенерчето е това:
http://www.duracell.co.uk/en-GB/product/voyager-2aa-torch.jspx
В белите държави крушките се предлагат по две в блистер:
http://www.computeruniverse.net/products/e90324839/d3/reviews/duracell-hpx22-xenonlampe.asp
Реално това са Philips Xenon (уж) HPX22 (2,2V; 0,61A)
http://www.wellgainelectronics.com/philipshpx22flashlightlampbulbp135s22v061a.aspx
За съжаление много късно разбрах, че животът на крушките е само 15 работни часа!
Обиколих доста магазини в Бургас, предлагащи продуктите на Duracell, но не намерих такива крушки. В магазините за електронни елементи открих само Philips Krypton KPR104 (2,2V; 0,47A) - 1лв./бр., които са със същия цокъл, но не са Xenon.
Молбата ми е да ми посочите място при нас или откъде да си поръчам крушки за фенерчето на нормална цена! За сравнение самото фенерче без батериите (2хАА) е 10лв. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 20:46 Заглавие: Re: Търся резервни крушки за фенерче Duracell Voyager |
|
|
Имам 2 такива фенера ( големия и малкия ) и 2 та фабрично си бяха с тези Philips - и който си посочил (HPX22) . За тях ли казваш, че имали само 15 часа работа ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2010 21:17 Заглавие: |
|
|
Да. Поне така пише в спецификациите, които намерих в нета. И за криптоновите посочват същия живот - 15ч. На самото фенерче му дават светлинен поток от 12lum и разстояние на светене до 99м, както и удароустойчивост при изпускане от 2м височина. Снощи му издирих всичките характеристики.
Аз имам 3 такива фенерчета от малките, като едното е в колата постоянно, а другия е в чантата с инструментите. С тези двата нямам проблеми, въпреки, че съм ги изтървал доста. Проверих - крушките са си същите, произведени в Hong Kong (HK си пише на цокъла). Последното фенерче, което купих за подарък обаче, се издъни за 2-3 месеца домашно ползване! Както светело и изгаснало. Жичката на самата крушка е цяла или поне във видимата част на стъкления балон.
Явно с повишаването на цената до 13-15лв. качеството доста е паднало...
Купих за всеки случай две криптонови крушки, но се забелязва разликата в светенето. Затова и търся Xenon. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Ное 24, 2010 1:29 Заглавие: |
|
|
Или съм късметлия или тия 15h нещо са ....... 2 та ги ползвам от поне 1 година постоянно макар, че от големия не съм доволен - в помещения свети прекалено насочено. Но да чукна на дърво не са ми горяли до момента. Малкия се справя доста добре за ценовия си клас! Не знам дали са 99 метра ама големия ми е осветявал на доста голямо разстояние.....
И като цяло мисля да ги заместя с диодни - нали е по модерно По скоро се надявам да е по икономично . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
Кой е официалния вносител на продуктите Duracell a BG? Защото излиза само някаква страница с коледна промоция... А на официалния сайт на марката нашата държавица естествено липсва  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|