| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
amgul Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 21:51 Заглавие: HELP for This |
|
|
Здравейте имам нужда от ва6ата помощ, въпроса ми е следния:
търся следния електронен елемент, мисля 4е е кондензатор, аз ни6то не разбирам от електроника. Върху кондензатора пи6е следното:
GSC LE 105 C, T19A, 3300 microF, 6,3 V
Towa kondenzator li e i ot kyde moga da go kupq?
[/img] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 22:06 Заглавие: |
|
|
вземи го и в най близкия магазин за електронни компоненти ще ти решат проблема  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 22:24 Заглавие: |
|
|
Луд ли си бе.Не го бъзикай момчето.
От аптеката се купуват  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
amgul Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 8:33 Заглавие: help |
|
|
Да, за компютър е за дънната платка. Няколко кондензатора са дали фира. Какви трябвада се вземат и от къде за да си ги сменя?
Ето снимка  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 9:45 Заглавие: |
|
|
Вече е писано. Търси: LowESR Съвета ми е да се обърнеш към компютърен сервиз. Платката е многослойна и ако нямаш опит ще трябва а я смениш цялата. Сменят се ВСИЧКИ кондензатори комплект. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 11:21 Заглавие: |
|
|
Определено е по-добре да се обърнеш към сервиз. Разглобявал съм много такива платки и пороблема притях е че платката е двустранна и елементите се отстраняват трудно, а още по трудно се слагат нови. То става ама не е препоръчително _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 12:10 Заглавие: Re: help |
|
|
| amgul написа: | Да, за компютър е за дънната платка. Няколко кондензатора са дали фира. Какви трябвада се вземат и от къде за да си ги сменя?
|
Моето мнение е, че след като са гръмнали кондензаторите, значи захранването на компютъра е вдигнало напрежение и вероятно има много други дефектирали елементи, освен кондензаторите.
Пич, по-добре си купи нова дънна платка. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 20:49 Заглавие: |
|
|
| Tokio това е често срещано явление на немаркови дъна ,не се получава от вдигане на напрежение ,като ги смениш и се оправят. Хубаво е да се шунтират отдолу с керамични SMD кондензатори 100-200 nF -това ще удължи живота на кондензаторите,задължително Low ESR и 105 градусови потърси във Комет или във бившия Кореком на 4ти километър в блока при Райфайзенбанк -фирмата май беше МТ1-ЕООД! |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 22:15 Заглавие: |
|
|
| Отиди в комп. сервиз и им поискаи некое старо изгоряло дъно акто гледаш да има подобни или същите кондензатори и да не са дефектирали, и по-вече от 3300уФ да са няма проблеми, а платката на дъното ще ти струва максимум 5 лева, защото в магазина само едното кондензаторче е около 1,5 а на по-вечето нови дъна всичките кондензатори са 11 (които дефектират) |
|
|
 |
|