| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
M51 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 24, 2010 16:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за PDF-ите.Кабела се оказа като PDF-фа на мармот.Направих кабела но сега няма никакво изображение и осветление.Така че пак съм изходно положение.Дори при изваден ЛСД кабел липсва напрежение на извод 2 и 4 на куплунг CN6 (стр.19) от схемата http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=59825 Липсва и напрежение на извод 3 и 4 на букса CN4 (стр.33 от схемата).Приемам всякакви идеи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 24, 2010 17:47 Заглавие: |
|
|
Препоръчах ти да махнеш куплунга и да видиш какво е творено под него.Сещам се за мустаци,сещам се за боклучави флюсове и съответните утечки и т.н.
Дори на снимката се вижда,че част от пинчетата са окислени.Някои уроди използват флюсове на киселинна основа без никакъв срам. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
M51 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 25, 2010 19:48 Заглавие: |
|
|
| Махнах буксата положението е същото.На извод 1 на Q5(стр19) няма сигнал.И на извод 2 на Q1(стр33) също няма сигнал.Ако е изключен дисплея дали ще има сигнали и напрежения на куплунга за матрицата(CN6) и на куплунга за инвертора(CN4). |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 25, 2010 22:18 Заглавие: |
|
|
Разрешаващ сигнал трябва да има.
Дали ще спира яркостен сигнал и LVDS,след като не прочете EDID-а,това вече не знам. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
M51 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 0:33 Заглавие: |
|
|
| А какво са LVDS и EDID че хич ме няма в термините. Тук е начина на свързване на ЛСД кабела. Мармот ако не е много нахално би ли го погледнал, защото ме притеснява че изводи 6 , 8, 15 и 18 откъм дъното не се използват.А пък изводи 20 и 16 отиват към маса на ЛСД буксата. |
|
|
 |
M51 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 8:59 Заглавие: |
|
|
| Вчера най накрая пристигна ЛСД кабелчето.Монтирах буксата правилно сложих кабелчето и дисплея тръгна.Интересно че със стария(възстановен) не тръгна. Пусках кабели от дъното към дисплея пак без успех. В крайна сметка се оказа обърната букса и проблемен кабел. Благодаря на Илиан и Мармот за съветите . |
|
|
 |
|