| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 12:28 Заглавие: Комп. Конфигурация - съобщение "A network cable is unpl |
|
|
Здравейте пиша тази тема защото съм в безизходица. От известно време насам компютърът ми показва постоянно това съобщение - A network cable is unpluged. И съответно интернета спира през времето докато стои съобщението. След това съобщението изчезва и интернета си идва. И това е постоянно така, като се влияе от трафика - колкото по силен е той толкова по често се появява това съобщение, респективно спира и интернета. Останалата периферия и хардуер на компютъра си е напълно функционална. Аз смених лан картата с чисто нова, но проблема си остана. Ползвам интернет през рутер, които е постоянно свързан с доставчика и този рутер подава чрез кабел интернет на компютъра както и WI FI мрежа в района наоколо. Съмнението в кабела отпада тъй като съм го подменял около 4 пъти с различни изправни кабели и все същото. При включване на друг компютър го няма този проблем - интернета си работи безпроблемно. Когато извадя лан кабела на доставчика от рутера и го включа към компютъра който дава този проблем отново си остава. Това за мен е категоричен знак че е нещо от въпросния компютър. Дънната платка съм я промивал от прах най идеално. Сменях кабелите на IDE интерфейса към харддиска и CD ром устройството, но никакъв успех. На дъното има вградена лан карта но там отново се появява същата картинка . Моля някой ако знае в кое може да е проблема да сподели. В безизходица съм вече - компютър без интернет в днешно време е почти неизползваем Четох из чуждестранни форуми, опитах някои работи с настройки но без успех.
Благодаря на този който се отзове! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 12:34 Заглавие: |
|
|
Първо опитай с Live ОС например UBUNTU ,XP ... да разбереш дали проблема е софтуерен.
След това опитай с друго захранване. |
|
|
 |
elozew Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 12:54 Заглавие: |
|
|
| Привет, имах същия проблем - при мен с излизане на съобщението изгасваше и светодиода на мрежовата карта. Оказа се лош контакт - окислени два от пиновете на захранващата букса на дъното. Вече повече от месец няма проблеми. |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 13:30 Заглавие: |
|
|
| Пробвай на друг порт на рутера. Когато спира интернета теглиш ли торенти или нещо друго? |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 18:26 Заглавие: |
|
|
Безкрайно съм благодарен на всички за помоща ви. Реших проблема със смяна на захранващия блок, който беше само на една година, въпреки това не му пречи да дава нестабилни напрежения явно.Иначе съм пробвал всичко изброено - и почистване и смяна на порта на рутера. Сега просто се родих - отново си работи безпроблемно. Дано темата да бъде полезна на някой някога защото вече знам колко е неприятен този проблем.
 |
|
|
 |
|