| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 7:59 Заглавие: TV SAMSUNG CK-5039TB шаси SCT11D |
|
|
привет на всички!
тв-то не приемаше нищо в обхват VH, a при VL и UHF всичко е нормално.
особеното при тунера TECC2989VD28A е, че се захранва с 9 волта и на активния в момента обхват се подават 0 волта, на останалите два -също 9 волта.
видях, че комутацията си излиза от процесора нормално / и я има на пиновете на тунера / и реших, че дефекта е в тунера.
купих тунер от ПАСАТ / в лъскава синя кутийка/ за 20 лева, поставих го и да, ама не.
в обхвата VH излизат само няколко програма и то силно заснежени.
Дайте някаква идея.
На някого да се е случвало нещо подобно? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:11 Заглавие: |
|
|
Огледай пак спойките да не си скапал някоя писта и тези тунери в кутииките от Пасат са страхотни ментета.Също провери при включен VHF-H дали не остава включен и някой от другите диапазони.На тях трябва да излиза плюс а на него маса.Този проблем според мен ако е читаво управлението на тунера е само от самия тунер.При гръмотевица съм имал точно същия проблем и след замяна на тунера всичко беше наред.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:16 Заглавие: |
|
|
Откчаи трите края за обхватите и им подай твърда 0 и съответно + 9в. Ако тунера работи нормално търси по управлението ако ли не ще му мислим тогава
Аз слагам стандартен нормален тунер / на 9в работят нормално /и инвертирам управлението. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:37 Заглавие: |
|
|
благодаря ви за съветите!
ще пробвам.
много ме съмнява "новия " тунер |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
Присаждането на нормален и инвертиране на командите според мен не е удачно защото стъпката на тези крачета е много по малка спрямо нормалния а и реда им също е различен . В крайна сметка има задоволителни ментета само че са около 24 лева.Що се касае да захраним смесителя с 9 вместо 12 това хич не ми харесва.Вероятно ще намалим усилването на чипа вътре но незнам защото не съм го правил.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 12:57 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | но незнам защото не съм го правил.  |
Опитай някой път Ще останеш приятно изненадан
Срещу 24 лв за тунер предпочитам да дам 8 за TDQ-3 което работи по същия наичн както другия Клиента е доволен / като цяло сметката е далеч по малка / , аз също / клиента се връща винаги там където е по евтино /значи няма проблем  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:10 Заглавие: |
|
|
Възможно е да си прав но какъв ще да е по качество тунер който струва 8 или 10 лева ???Аз вече се чудя какъв по сносен тунер в рамките до 15 лева да купувам защото от ментетата най добре работи GDC който в Плевен е 13 лева.Все пак като го сравня с един по стар ALPS разлика има.Съгласи се че тунер в кабелна мрежа с 53 програми в целия честотен спектър трябва да е що годе добър за да няма проблеми.Ако работим в мрежа с 10 или 12 програми тогава наистина може всякакъв.Между другото какви други слагате и отзиви за тях ???  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Пет Апр 15, 2005 13:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
GDC _________________ Димитър |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 13:15 Заглавие: |
|
|
От скоро пуснаха TDQ-3-CATV. В кутиика с надпис на TelStar.При нас са на цена 8.30 И аз останах изненадан от цената но не мога да си изкривя душата че работят перфектно.Единствено в началото на ДМВ да речем...21-24 канал имат леки смущения но са в границите на приемливото , а и същите канали се повтарят в края на III метров и там са доста по добре. Следващата партида може да е далеч по лоша но за сега..... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 6:57 Заглавие: |
|
|
"новия" тунер се оказа менте.
пробвах с един тунер GDC - ами работи си нормално и на 9 волта.
Noel би ли казал по-подробно как инвертираш управлението- с транзистори или инвертори? |
|
|
 |
|