| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kokooo46 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2010 23:56 Заглавие: Проблем с пик |
|
|
| значи купих си такъв програматор http://www.album.bg/kokooo1/images/25981294/ и се опитвам с него да програмирам pic16f684 ,но когато се опитам да запиша програмата ми дава ето това http://www.album.bg/kokooo1/images/25970567/ ,Джъмперите и всичко останало съм сложил както е записано в инструкциите на програматора.Дали може да е настройките за хардуера на самата програма winpic800? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 2:42 Заглавие: |
|
|
| абе нз аз съм си направил ProPic 2 програматор върху една универсална платка . И работи добре със IC-Prog 1.06В но със тоя WINPIC 800 не става дава грешки винаги. Мисля, че просто прекалено бързо изплюва данните, другото което е може да имаш crosstalk между clock и data на кабела за връзка и това е най-вероятната причина и при мен и при тебе. Това при положение, че си направил изрядно 1:1 настройките |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 3:03 Заглавие: |
|
|
| Провери по схема дали всичко е свързано правилно ... Виж транзистора дали е свързан правилно. Провери за късо по пътечките ... Фирмата произвела този програматор сигурно е пропуснала нещо ... Из форума има МНОГО писано за фирмата и програматора... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 8:28 Заглавие: |
|
|
Когато отвориш WINPIC щракни на SETTINGS и махни отметката пред СР.Така като гледам единственото,което ме притеснява е че в прозореца,който се отваря при запис не е разпознат процесора.Но пък в основния прозорец си го разпознава.Когато СР е чекнат,и при мен винаги излиза съобщение за грешка,но всичко е наред.Имах няколко случая когато съобщението не се появява,дава ми 100% ОК,но процесорът не потегля.Ако имаш със сигурност работеща платка,опитай дали няма да тръгне въпреки указаната грешка.Между другото аз пиша с JDM serial programmer и няма никакви проблеми,въпреки многото писания по въпроса. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
kokooo46 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:04 Заглавие: |
|
|
Проверих връзките по принципната схема не открих нередности уж.Ditronix с тебе се знаем от един друг форум където си предложи услугите да ми го програмираш.Реших аз да си купя програматорче и да си го оправя сам ама ето...пак неволя.. Някой има ли идея ето тези настройки трябва ли да променям.Вече незнам къде да се ровя и аз.Какви ли не версии не теглих на какви ли не програми и не и не
http://www.album.bg/kokooo1/images/25988768/ |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:33 Заглавие: |
|
|
| С това в атача става. |
|
|
 |
kokooo46 Нов потребител

|
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:53 Заглавие: |
|
|
| От падащото поле дето пише "Autodetect pic" избери модела на пика, после зареди файла и т. н. |
|
|
 |
kokooo46 Нов потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2010 16:22 Заглавие: |
|
|
kokooo46,
Прочете ли ми преднипния пост? Ако не си го прочети! Няма смисъл повече да се пише докато не се знае 100% дали схемата е наред.
50/50, че транзистора е обърнат обратно! |
|
|
 |
|