| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 10:28 Заглавие: TV FUNAI 2000A MK8 |
|
|
Здравейте Колеги
Телевизора беше с повреден процесор TMP47C634AN-R584 след подмяната му се оказа че няма говор. Установих че всичко по звука е наред просто процесора не го пуска. Не излиза и менюто за увеличаване на звука при натискане на бутон. На автоматична настройка не се спира на канал. На ръчна се настройва и държи канала перфектно с което си мисля че проблема не е в веригата на AFT
Ако се остави да работи се самоизключва след време. Някои има ли идея как процесора разбира че е хванал програма. При положение че напрежението AFT се променя при преминаване през програма.
Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
| Трябва да има и порт видеоидентификация,който вероятно не си запоил от там са ти всички проблеми... |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 11:10 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да ми кажеш на кое краче точно защото не съм сигурен |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 12:01 Заглавие: |
|
|
Препой отново крачетата на процесора и после с тънко ножче търкай между крачетата за да махнеш евентуално късо между тях.Смятам че там ти е проблема защото често пъти това се получава при мен. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 12:08 Заглавие: |
|
|
| Колеги ще опитам понеже телевизора е на село в сабота, но мисля че не е там проблема защото го сменях два пъти процесора и сам гледал с осцилоскоп сигналите пин по пин но може да сам изпуснал нещо. |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 12:11 Заглавие: |
|
|
| Парвоначално помислих, че процесора ми не е в ред. И с двата се даржи еднотипно. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 12:24 Заглавие: |
|
|
| Сега съм на чужд комп и не мога да погледна схемата,но видеоидентификацията може да лимсва и от видеопроцесора или МЧУ,зависи къде се изработва....хич не поня на този модел къде беше...нека колеги които имат схема под ръка да ти кажат къде се изработва |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 13:23 Заглавие: |
|
|
| Според мен проблема ти е в веригата на AFT ,това че напрежението за AFT се изменя в някакви граници не е достатъчно условие процесора да го разпознае като сигнал.Възможно е вградения кондензатор(ако има такъв) в бобината за AFT да си е променил капацитета.Успех. |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 13:34 Заглавие: |
|
|
И аз мислех като теб но когато промених настроиката на AFT бобината започна да не може да задържа картината и при ръчна настройка и да има разлика между картината в режим на настройване и извън него т.е. когато AFT e ON
Колеги проблема наистина е идентификация. Оказа се пробил транзистор Q123 и липсваше сигнал на 36 пин на процесора.
Закривам темата. Благодаря на отзовалите се.
Последната промяна е направена от GSt на Пон Апр 25, 2005 9:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 13:39 Заглавие: |
|
|
| Щом си спира и звука определено е идентификация.... |
|